Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Boende för personer med funktionsnedsättning

Bostad med särskild service är en av de insatser du kan söka enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Bostad med särskild service för vuxna


Om du trots stöd, inte klarar ett vanligt boende kan du få en bostad med särskild service. De vanligaste boendeformerna är:

Servicebostad
Du bor i egen lägenhet och har tillgång till service som gemensamma måltider och aktiviteter. Här finns personal dygnet runt.

Gruppbostad
Här finns gemensamhetsutrymmen och personal dygnet runt. Här ska alla dina omvårdnadsbehov kunna bli tillgodosedda.

Bostad med särskild service för barn och ungdomar


Om ditt barn på grund av sin funktionsnedsättning och trots olika stödåtgärder inte kan bo hos er i föräldrahemmet finns gruppbostad och familjehem.

Gruppboende
Här kan ditt barns behov tillgodoses utifrån funktionsnedsättning. Ofta handlar det om komplicerade omvårdnadsbehov men kan också bli aktuellt om barnet ska studera på annan ort.

Så arbetar vi


Efter att du skickat in ditt ärende via e-tjänsten, kommer din anmälan att registreras och diarieföras innan den fördelas till en handläggare.
 
I handläggningen ingår ett antal steg. Vi granskar ärendet och hör av oss till dig om vi behöver begära in kompletteringar till ärendet. Efter handläggningen är ärendet förberett för beslut. 

Placering av verksamheterna


På kartan nedan finns alla Väsbys boenden med särskild service (LSS). Du kan maximera kartan och genom att klicka på markeringarna följa länkarna till verksamheternas hemsidor för ytterligare information om deras inriktningar, mål samt kontaktuppgifter.
Sidansvarig: Barbro Johansson
Senast uppdaterad 19 juni 2017

Relaterad information

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster