Årets Fairtrade-kampanj är igång

Upplands Väsby kommun ska ansöka om att bli diplomerade enligt Fairtrade City. Under vecka 41 och 42 uppmärksammas Fairtrade lite extra genom årets Fairtrade-kampanj och Fairtrade Challenge där även du kan delta.

Fairtrade är en oberoende diplomering för de som engagerar sig för rättvis handel och etisk konsumtion. Du kan också hjälpa till. Genom att välja Fairtrade-märkta produkter skapar du förutsättningar för förbättring av arbets- och levnadsvillkor för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom.

Sedan förra veckan pågår årets Fairtrade-kampanj Fairtrade Fokus. Under dessa två veckor går butiker, politiker och andra engagerade samman för att sätta Fairtrade i strålkastarljuset.

Nu på torsdag, den 20 oktober, kan även du uppmärksamma Fairtrade lite extra genom Fairtrade Challenge – årets stora Fairtrade-fika. Det enda du behöver göra är att ordna en fika med minst en Fairtrade-märkt produkt.

Om du vill går du sedan in och registrerar din fikapaus på Fairtrades webbplats som du når här www.fairtradechallenge.se/registrera-fikalänk till annan webbplats. Här kan du även läsa mer om Fairtrade-fika och se vilka andra som anmält sig.

http://www.fairtrade.se/länk till annan webbplats kan du läsa mer om Fairtrade.

Foto: Fairtrade Sverige

Sidansvarig: Per-Ola Lindahl