Årsredovisning 2016 - ett rekordår

Upplands Väsby kommun släpper nu sin årsredovisning för år 2016. För första gången avstår kommunen den tryckta årsredovisningen helt. Istället finns det en kortare, digital version att ta del av på webben. Resultaten för 2016 är på flera sätt ett rekordår med stark ekonomi, bättre skolresultat och ett högt bostadsbyggande i kommunen. Kommundirektör Hillevi Engström visar och berättar om årets resultat.

För första gången avstår kommunen den tryckta årsredovisningen helt. Istället finns den fullständiga årsredovisningen inlagd som pdf-dokument längst ned i den digitala versionen.

Få en snabb översikt över året som gått i den digitala årsredovisningen

Få en snabb överblick genom kortfilmer

Den digitala årsredovisningen är inte bara nedkortad och anpassad för webben. I en 4-minutersfilm gör även kommundirektör Hillevi Engström nedslag i olika verksamheter och berättar mer om några av resultaten.

Filmen har även delats upp i kortfilmer som finns i anslutning till de tio mål som årsredovisningen behandlar. Genom dessa filmer kan du enkelt ta del av de resultat som intresserar dig mest. Exempelvis gör Hillevi ett besök på friluftsförskolan Sundsborg, vinnaren av kvalitetsutmärkelsen 2016.

Bild på Hillevi Engström

Kommundirektör Hillevi Engström hyllar Väsbybornas förmåga att källsortera.

Kommunen klarar nästan alla mål för 2016

Kommunen har en hög måluppfyllelse med nio av tio mål som är helt eller delvis uppfyllda. Områden som utmärker sig är den starka ekonomin, ett betydligt bättre resultat i skolan samt det höga bostadsbyggandet som skett under året.

- Resultaten är glädjande. En långsiktigt hållbar ekonomi ger goda förutsättningar för Väsbys byggande av bostäder, skolor, förskolor, äldreboenden och annan viktig kommunal service, säger Mathias Bohman, kommunstyrelsens ordförande.

Den upplevda tryggheten i kommunen har dock fortsatt att sjunka. Åtgärder har till exempel vidtagits i form av samverkan med polis och ökad vuxennärvaro genom en ny fritidsfältare.

Så fördelar kommunen dina skattepengar

Sidansvarig: Daniel Santesson
Senast uppdaterad 27 april 2017