Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Eldningsförbud i Stockholms och Uppsala län

Det rådande väderläget gör att det är mycket torrt i skog och mark. En eventuell brand i skog och mark riskerar att få extra snabb spridning och är mer svårsläckt än normalt. Länsstyrelsen i Stockholms län och Uppsala län har därför beslutat om eldningsförbud från och med 26 maj. Förbudet gäller tills vidare. 

Det innebär att det råder eldningsförbud i Brandkåren Attundas medlemskommuner: Järfälla, Knivsta, Sigtuna, Sollentuna, Upplands-Bro och Upplands Väsby samt att all eldning utomhus är förbjuden. 

Att grilla på den egna tomten eller på i förväg iordningställda grillplatser är tillåtet. Tänk dock på att all grillning sker på egen risk och att du som grillar är ansvarig för säkerheten. Se till att ha tillgång till vatten att släcka med och en telefon att larma med om det skulle behövas. 

Information om eldningsförbud kan fås via Räddningscentralenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller på telefon 08-454 87 00.

Mer information hos Brandkåren Attundalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidansvarig: Per-Ola Lindahl
Senast uppdaterad 31 maj 2017
Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besöksadress: Dragonvägen 86 • Telefonnummer: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster