Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Rotsunda Strand - Vardaga

Inriktning

Demenssjukdom, Omvårdnad och service

Boende

Antal rum/lägenheter är 63 lägenheter om cirka 35-45 kvm.

Boendemiljö

Boendet ligger i natursköna omgivningar i Rotebro vid Norrvikens norra strand. Lägenheterna som är fördelade på sju enheten är ljusa med stora fönster. De består av en liten hall, stort badrum samt en trinett. Lägenheterna möbleras med den boendes egna möbler och personliga tillhörigheter, förutom den höj- och sänkbara sängen. På varje avdelning finns trivsamma gemensamhetsutrymmen för måltider och samvaro, gemensamt allrum med TV, stereo och sköna soffor, altan eller balkong till varje avdelning. På demensboendet kan du flytta in med husdjur. En hårfrisörska kommer regelbundet till oss. Varje avdelning beställer själva varje vecka sin mat. Vi serverar desserter till lunch. Personer med behov av annan kost finns särskilda måltidsalternativ. Varje lördag och vid högtider serverar vi trerätters då vi även serverar alkohol till den som önskar.

Utemiljö

Det finns stora möjligheter till utevistelser i vår egen trädgård med trevliga uteplatser och terrasser eller promenader i de vackra omgivningarna. Vi har stora balkonger där varje avdelning har egna odlingar.

Matleverantör

Kök & Käk

Personal

Arbetet på boendet leds av en verksamhetschef. På varje avdelning arbetar erfaren omvårdnadspersonal samt en gruppchef som ansvarar för arbetsledning, bemanning och planering.

Språkkunskaper

Svenska

Aktiviteter

Vi har individuella aktiviteter såsom bad- simning i badhus, promenader, åka till köpcentrum, gå på café och SPA. På dom gemensamma aktiviteterna har vi allsång, dans, högläsning, chokladprovning, sittgymnastik.

Hälso- och sjukvård

Sjuksköterska finns tillgänglig dygnet runt. Kvällar och nätter har vi en nattpatrull som kommer varje kväll och sedan vid behov. Vår läkare kommer till oss två gånger i veckan samt vid akuta behov.  Sjukgymnast och arbetsterapeut är hos oss tre dagar i veckan, då de även handleder personalen i ett rehabiliterande arbetssätt och bedömer/provar ut och förskriver hjälpmedel. Fotvårdsterapeut kommer regelbundet till boendet.

Sidansvarig: Barbro Johansson
Senast uppdaterad 02 januari 2017

Kontaktuppgifter

Driftsform
Privat
Adress

Arkens gränd 2
192 78 Sollentuna

E-Post                                       Anita.cadling@vardaga.se    

Enhetschef
Anita Cadling


Telefon enhetschef                        072-385 20 50

Webb
Vardagalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster