Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Saltsjöbadens Sjukhus - Vardaga

Saltsjöbadens Sjukhus

Inriktning

Demenssjukdom, Omvårdnad och Service

Boende

Antal rum/lägenheter är 8 lägenheter per grupp. Varje lägenhet är på ca 30 kvadrat.

Boendemiljö

Saltsjöbadens äldreboende erbjuder ett boende förfrämst svårt sjuka med stort omvårdnadsbehov. Rummen är utrustade med säng och sängbord liksom tre garderober och takarmatur. Samtliga lägenheter har trinettkök och internet samt egen toalett med dusch och tvättmaskin. Många av rummen har fantastisk utsikt mot vattnet eller parken. Lägenheterna möbleras med den boendes egna möbler och personliga tillhörigheter, förutom den höj- och sänkbara sängen. På varje avdelning finns trivsamma gemensamhetsutrymmen för måltider och samvaro, gemensamt allrum med TV, stereo och sköna soffor, altan eller balkong till varje avdelning. På demensboendet kan du flytta in med husdjur. Varje avdelning beställer själva varje vecka sin mat. Vi serverar desserter till lunch. Personer med behov av annan kost finns särskilda måltidsalternativ.

Utemiljö

Boendet ligger i natursköna omgivningar i Saltsjöbaden. Gemensam balkong och trädgård. Vacker parkmiljö med gångavstånd till havet och boulebana. På sommaren öppnar vi upp vårt café "Bentes paviljong".

Matleverantör

Eget Kök, Claras Kök.

Personal

Vårdbiträden, undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut samt sjukgymnast. En Silvia-syster
och en aktivitetsansvarig på heltid.

Språkkunskaper

Svenska

Aktiviteter

En hårfrisörska kommer regelbundet till oss.  Varje lördag och vid högtider serverar vi trerätters då vi även serverar alkohol till den som önskar. Vårdpersonalen stödjer den dagliga aktiveringen utifrån individuella behov, och det ordnas också aktiviteter som initieras av de äldre. Exempel på aktiviteter, utevistelse, promenader, högläsning, konstvandring, samtalsgrupper, fester, bingo och sång o musik. Vi har en biograf, och i den vackra salongen anordnar vi musikevenemang och föreläsningar. Vi engagerar ungdomar från Ung Omsorg som umgås med de äldre och bidrar till att skapa generationsöverskridande möten.

Hälso och sjukvård

Det finns tillgång till läkare samt tandläkare och medicinsk behandlingdygnet runt.
Särskild avdelning för spaaktiviteter såsom massage, fotvård och frisör. Vi erbjuder även gratis handmassage i harmonisk spamiljö. För varje boende görs en individuell bedömning och planering av omvårdnadsåtgärder.Åtgärderna utvärderas efter genomförandet enligt VIPS - dokumentationsmodell.

Sidansvarig: Barbro Johansson
Senast uppdaterad 22 oktober 2015

Kontaktuppgifter

Regi
Privat
Adress
Rösundavägen 2
133 81 Saltsjöbaden
Telefon
08-748 05 01 dygnet runt
Fax
08-717 26 55
Enhetschef
Susanne Sjöberg
Telefon enhetschef
0733-77 56 92
Kontaktperson
Annica Norén
Telefon kontaktperson
08-748 05 01

Webb
Vardaga.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster