Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Länkar och tips

Här är lite intressanta och bra tips på länkar till hemsidor som kan vara bra att känna till.

Ny i Stockholm
Ny i Stockholm är en webbsida med mycket samhällsnyttig information, och den finns på flera olika språk:
•     Engelska
•     Arabiska
•     Persiska
•     Tigrinja
•     Somaliska
För mer information klicka på Ny i Stockholm till höger

 
Arbetsförmedlingen
Arbetsförmedlingen i Upplands Väsby ligger på Centralvägen 1, precis vid pendeltågstationen och busstorget. Här kan du få hjälp med hur du söker arbete.
För kontaktuppgifter och öppettider till Upplands Väsbys Arbetsförmedling, klicka på Arbetsförmedlingen Upplands Väsby till höger
För information om Arbetsförmedlingen på fler språk, klicka på Information AF flera språk till höger

 
Vårdupplysningen
På www.1177.se kan du  få råd och kunskap om hälso- och sjukvård, anonymt ställa frågor och få ett personligt svar från läkare eller sjuksköterskor, leta vård i hela Sverige och använda lokala e-tjänster för att kontakta vården.1177.se anpassas automatiskt beroende på var du bor och du får nyheter, information och länkar till de e-tjänster som är aktuella i ditt landsting eller region.?Bakom webbplatsen står den svenska sjukvården genom alla landsting och regioner i samverkan.?För mer information klicka på Vård i Stockholms Län till höger. Om du klickar i övre högra hörnet på "other languages" på deras hemsida kan du finna information och blanketter på en rad olika språk.

 

Försäkringskassan
Försäkringskassan är den myndighet som ansvarar för en stor del av de offentliga trygghetssystemen. De utreder, beslutar om och betalar ut till exempel:
•     Föräldrapenning
•     Ålderspension
•     Sjukpension
•     Sjukpenning efter 14:e sjukdagen
•     Aktivitetsersättning med mera
De har även som uppdrag att samordna alla resurser för att hjälpa den som är sjukskriven att så snabbt som möjligt komma tillbaka till arbetslivet. Det sker i kontakter med den enskilde, med arbetsgivare, med läkare och vid behov också med Arbetsförmedlingen.
För mer information klicka på Försäkringskassan  till höger
Du kan även få hela deras hemsida på fler språk, klicka på
Fler språk/More languages i övre högra hörnet på deras sida

 
Försäkringskassan har inte längre lokalkontor i Upplands Väsby, för att besöka ett annat kontor, se på deras hemsida. Det finns exempelvis kontor i Kista, Stockholms city.

 
Migrationsverket
Migrationsverket är den myndighet som prövar ansökningar från människor som vill flytta till Sverige. Här kan bland annat hitta information om uppehållstillstånd, medborgarskap.
För mer information klicka på Migrationsverket till höger. Om du klickar på "andra språk" längst upp på första sidan kan du få information på flera språk.

 
Skatteverket
Till Skatteverket ska du vända dig för folkbokföring, anmäla adressändring, beställa personbevis, ordna id-kort etc. För mer information klicka på Skatteverket till höger. Om du klickar i övre högra hörnet på "other languages" på deras hemsida kan du finna information och blanketter på en rad olika språk.

 
CSN
Tack vare möjligheten att få ekonomiskt stöd har alla människor möjlighet att studera i Sverige. CSN är den myndighet som behandlar ansökningar om studiestöd, det vill säger lån och bidrag till de som studerar i Sverige och utomlands. För mer information klicka på CSN till höger. Om du klickar i övre högra hörnet på "other languages" på deras hemsida kan du finna information och blanketter på en rad olika språk.

Sidansvarig: Hanna Bäck
Senast uppdaterad 12 oktober 2016

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster