Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Nyheter omsorg, stöd och hjälp

 • 25 augusti 2017

  Tobaksfritt på Love Almqvists torg


  I tisdags möttes förstaåreleverna på Väsby nya gymnaisum av kampanjen Ett tobaksfritt torg.
 • 30 maj 2017

  Barn och ungas rättigheter vid brott


  Alla barn har rätt att må bra och känna sig trygg i sin vardag. Men alla har inte den möjligheten. Många unga är med om brott. För dig som är ung och vill veta mer om dina rättigheter vid brott finns webbplatsen www.jagvillveta.se.
 • 04 maj 2017

  Redo för krisberedskapsveckan?


  Krisberedskapsveckan är ett nytt arrangemang som ska bli årligt återkommande. Den anordnas av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, i samverkan med Sveriges alla kommuner. Syftet är att öka människors riskmedvetenhet och sprida kunskap om hur man kan förbereda sig om samhället skulle sluta att fungera som vi är vana vid.
 • 26 april 2017

  Att våga säga nej betyder att du bryr dig!


  Just nu pågår informationsinsatser för att minska tillgången till alkohol för ungdomar runt om i landet. I Upplands Väsby lyfter flera föreningar, företag och församlingar gemensamt budskapet "Att våga säga nej betyder att du bryr dig!”.
 • 07 april 2017

  Tredje året i rad för samverkanskonferens mot våld i nära relationer


  Under torsdagen hölls en unik konferens i Mor Johannes kyrka i Valsta. Det var Sigtuna kommun som, tillsammans med Polisen och kommunerna i Upplands Väsby, Sollentuna, Järfälla och Upplands bro, för tredje året i rad arrangerade en konferens för att öka samverkan i arbetet mot våld i nära relationer.
 • 24 februari 2017

  Inget bidrag från Oskar och Nanny Olssons Minnesfond 2017


  Då fonden inte har någon avkastning finns inga medel att betala ut under 2017.
 • 09 januari 2017

  Lämna inte ut kontouppgifter över telefon!


  Vi har fått uppgifter om att någon som uppger sig vara från Upplands Väsby kommun ringer runt till personer i kommunen och försöker få reda på deras kontouppgifter. Dela aldrig med dig av sådana uppgifter över telefon. Kommunen ringer INTE upp personer i syfte att ta reda på kontouppgifter. 
 • 05 december 2016

  Det går att förändra våldsamt beteende


  ”Välj att sluta!” är en film av Operation Kvinnofrid som vänder sig till personer som utövar våld mot en närstående och som vill söka hjälp för sitt våldsamma beteende.
 • 30 november 2016

  En dag för alla


  Den 3:e dec är det Internationella Funktionshinderdagen.  Kom och bli inspirerad när vi uppmärksammar dagen på Messingen!
 • 28 oktober 2016

  Ungdomar trygghetsvandrade


  Åtta ungdomar från Väsby trotsade höstrusk och mörker under torsdagskvällen när kommunen och polisen arrangerade trygghetsvandring för att prata trygghetsåtgärder.
 • 26 oktober 2016

  Trygghetsvandring för unga


  På torsdag kan du som är ung och bor eller går i skola i Väsby vara med och påverka närmiljön i centrala Väsby. 
 • 18 oktober 2016

  Fortsatt mycket hög kvalitet på Väsbys hemtjänst


  Väsbyborna är mer än nöjda med sin hemtjänst. Det visar resultaten från Socialstyrelsens undersökning Vad tycker de äldre om äldreomsorgen som presenterades idag. I Väsby har den totala nöjdheten med hemtjänsten gått upp från 89 till 92 procent, jämfört med förra året. -Vi är självklart glada för resultatet, säger Mona Lindgren, chef för beställaravdelningen, Sociala omsorgskontoret. Och vi gläds åt att vi ökar från ett redan högt utgångsläge. Det sporrar oss i vårt fortsatta arbete.
 • 11 oktober 2016

  Vårdplanering på distans – nu i Väsby


  Myndigheten för äldre i Upplands Väsby har börjat med vårdplanering på distans – via videokonferens.
 • 16 augusti 2016

  Äldrerådgivning?


  Nu finns ett nytt telefonnummer för dig över 65 år som vill ställa frågor eller få råd och stöd när det gäller äldreomsorg – 08-590 977 77.
 • 29 juni 2016

  Edsby slott ingår ej i LOV från 1 augusti 2016


  Vardaga som driver särskilt boende på Edsby slott har tackat nej till att ingå i Lagen om valfrihetssystem i Upplands Väsby kommun.
 • 08 juni 2016

  Smedbydagen lockade många


  Strålande sol och roliga aktiviteter lockade omkring 400 väsbybor och utställare till Smedbydagen.  – Det blev verkligen lyckat, säger Anders Karlsson, brottsförebyggare som varit med arrangerat dagen.
 • 21 mars 2016

  Många föräldrar på plats för att snacka tonårsliv


  Nästan 100 personer fanns på plats i Messingen när kommunen för tredje året i rad bjöd in till seminariekvällen ”Grattis du har en tonåringen”. Kvällen innehöll inspiration, kunskap och uppdateringar om tonåringars livsmiljö i Väsby. 
 • 09 mars 2016

  Digital utveckling i fokus vid årets seniormässa


  Över 200 av väsbys seniorer var tillsammans med politiker och tjänstemän samlade i Messingen vid årets seniormässa för att lära sig mer om den digitala utvecklingen som var årets tema. I år fanns rekordmånga utställare på plats, hela 22 stycken.
 • 08 mars 2016

  Väsby Stöd och Omsorg på rekryteringsmässa


  Kom och träffa Väsby Stöd och Omsorg på rekryteringsmässan i Sollentuna den 10 mars.
 • 23 februari 2016

  Välkommen till Seniormässan 2016


  Datum: Onsdag 2 mars kl 13.00-16.00                                                 Plats: Messingen och Kulturhuset                                                              Tema: Digital utveckling                                                                           Moderatorer: Britt Höglöv och Yvonne Häggblad
 • 09 februari 2016

  GRATTIS – du har en tonåring!


  Succén tillbaka för tredje året i rad! Välkommen till en seminariekväll för dig som tonårsförälder. Boka redan nu in onsdag 16 mars kl. 17.30 – 20.45. Lokal: Matsalen, Messingen.
 • 01 februari 2016

  Föräldragrupper att ta hjälp av


  Är Du förälder till barn mellan 0-3 år? Vill Du delta i en föräldragrupp där vi pratar om hur Ni som föräldrar kan hjälpa era barn att stärka sin självkänsla?
 • 01 december 2015

  Ny avgift och ändrad beräkning av förbehållsbelopp för måltidslåda i ordinärt boende från och med 1 december 2015


  Kommunfullmäktige fattade 23 november 2015 beslut om ny avgift för omhändertagande av avlidna och ändrad beräkning för höjning av förbehållsbelopp på grund av måltidslåda i ordinärt boende.
 • 13 november 2015

  Hemtjänstmässa i Väsby Centrum


  Hemtjänstmässan hålls den 18 november kl 13–16 och är ett tillfälle för dig att få träffa utförarna, ställa frågor och prata en stund.
 • 06 november 2015

  Så kan du hjälpa


  Det befinner sig i dag många människor i Sverige som kommit från krigs- och oroshärdar runt om i världen. För att Upplands Väsby ska kunna erbjuda ett gott mottagande och bidra till nyanländas integration är samverkan mellan alla i samhället viktigare än någonsin. Här nedan har vi listat kommunala verksamheter, organisationer och församlingar i kommunen som du kan kontakta om du vill hjälpa till.
 • 02 november 2015

  Jag vill veta


  www.jagvillveta.selänk till annan webbplats. Det är namnet på en webbsida med information för barn och ungdomar bevittnat eller utsatts för våld, mobbing eller andra kränkningar.

 • 02 november 2015

  ”Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?”


  Vad beror det på att den psykiska ohälsan ökar i vårt samhälle? Och varför mår de unga allt sämre? Att prata om psykisk ohälsa är läskigt men om vi gör det kanske vi kan förebygga den. Därför hålls en föreläsning i ämnet i Messingen den 17 november.
 • 27 oktober 2015

  Komet - föräldrastöd


  Du förälder till barn mellan 3-11 år som vill förbättra relationen och minska konflikterna med ditt barn.
 • 02 oktober 2015

  Ta hjälp av Familj- och skolservice i ditt föräldraskap!


  Behöver du någon att prata med om ditt barns utveckling? Eller vill du ha hjälp med att ändra din familjs morgonrutiner? Personer som är i behov av stöd i sitt föräldraskap, i både stort och smått, kan kontakta kommunens Familj- och skolservice för rådgivning.
 • 24 september 2015

  "Att jobba som undersköterska är så givande!"


  En av de som vill slå ett slag för yrket som undersköterska är Monica Rios. Vid 30 års ålder utbildade hon sig inom vården har sedan dess aldrig ångrat sitt yrkesval. Nu har Monica vidareutbildat sig till specialistundersköterska inom demens och jobbar på det nya äldreboendet Brobacken.
 • 21 september 2015

  Lyckad invigning av Brobacken


  Över 200 personer deltog i invigningen av det nya äldreboendet Brobacken i centrala Väsby, vid Messingen. Besökarna bjöds på lyxig afternoon tea, musikunderhållning samt visning av de nya lokalerna.
 • 11 september 2015

  Vill du hjälpa flyktingar och ensamkommande flyktingbarn?


  Många väsbybor hör av sig och vill hjälpa de flyktingar och ensamkommande flyktingbarn som kommer till Sverige. Vi är väldigt glada för allt engagemang.
 • 04 september 2015

  Problem med telefonin på Hedvigsgården


  På grund av problem med telefonin har alla nummer kopplats vidare till en mobiltelefon, det kan därför ta längre tid att komma fram.
 • 03 september 2015

  Väsby stöd och omsorg höjer kvaliteten och ökar tryggheten i sjuksköterskeorganisation


  Höjd kvalitet och ökad trygghet nattetid sker genom att företaget Sofrosyne övertar hälso- och sjukvårdsansvaret inom Väsby stöd och omsorg med början i september.
 • 28 augusti 2015

  Nytt äldreboende i hjärtat av Väsby


  Det nya äldreboendet Brobacken i centrala Upplands Väsby har precis fått sina första gäster. I planeringen av boendet har det varit viktigt att få all personal delaktig i arbetetsprocessen, alltifrån inredning, val av kläder och schemaläggning, berättar Yvonne Boberg, chef för Väsby stöd och omsorg.
 • 24 augusti 2015

  Inbjudan föräldragrupp


  Nu startar vi upp höstens träffar, välkommen med din anmälan. Läs mer i inbjudningarna nedan.
 • 12 augusti 2015

  Självförsvarsskolan bjuder in till säkerhetsutbildning för kvinnor


  Söndag den 23 augusti samt den 30 augusti bjuder Självförsvarsskolan in till en kostnadsfri säkerhetsutbildning för kvinnor i Väsbyskolans sporthall.

 • 06 augusti 2015

  Stöd till allmänhet efter den tragiska händelsen i Runby


  Med anledning av den tragiska händelse som drabbat en ung kvinna vid motionsspåren i Runby kommer en minnesstund att hållas i Fresta kyrka fredag 14 augusti kl. 19.00.
 • 03 juli 2015

  Roligt häng med kommunens fältare i sommar!


  Vet du inte vad du ska göra i sommar? Du vet väl att det finns fältare som håller i olika aktiviterer på ungdomsgårdarna i Väsby. Det finns också möjligheter att ta sig utanför Väsby och hitta på roliga aktiviteter tillsammans med fältarna.
 • 04 maj 2015

  Drop-in vigsel på nationaldagen


  Har du länge gått i giftasplaner? Eller är det något du nyss kommit att tänka på? På nationaldagen på hembygdsgården har du möjlighet att skrida till när Upplands Väsby kommun erbjuder drop- in vigsel.
 • 29 april 2015

  Vågar jag släppa ut min tonåring på stan?


  Hur farligt är cannabis? Hur kan jag stötta min tonåring som har det tufft? Vad kan ungdomsmottagningen hjälpa till med? Vågar jag släppa ut min tonåring i Väsby?

  Dessa, och många andra frågor, dök upp under seminariekvällen Grattis du har en tonåring, som arrangerades av Upplands Väsby kommun i samarbete med polisen. På plats fanns även Väsby ungdomsmottagning och fältarbetarna.
  Närmare 100 föräldrar kom till seminariet i Messingen och deltog vid föreläsningar under rubrikerna ”Ramar och kramar”, ”Cannabis och spice – vanligt? Farlig?” ”Instagram, KIK, youttube – vad möter unga på nätet?” ”Ungdomsmottagningen – en naturlig samlingspunkt för unga”.
 • 27 april 2015

  Nattvandring för ett tryggare Väsby


  Varje fredag och lördag året om är nattvandrarna ute för att göra Väsby till en tryggare plats för både ungdomar och vuxna.
 • 14 april 2015

  Grattis - du har en tonåring!


  Välkommen till en seminariekväll för dig som tonårsförälder. Boka redan nu in onsdag 22 april klockan 17.30 – 21.30. Lokal: Matsalen, Messingen.
 • 14 april 2015

  Information om nya taxor och avgifter från och med 1 maj 2015


  Kommunen har i och med övergången från analoga till digitala trygghetslarm beslutat om ändrad avgift för insatsen trygghetslarm samt för borttappad/förstörd larmdosa.
 • 14 april 2015

  Föreläsning Yoga


  Måndag 20 april, kl. 14.00 – 16.00Plats: Vilunda församlingshem, Kyrkvägen 12
 • 26 mars 2015

  Väsby melodifestival 2015


  Den populära musiktävlingen Väsby melodifestival närmar sig för femte året i rad. I år uppträder 13 artister från kommuner i hela landet på Cirkus i Stockholm den 13 april.
 • 24 mars 2015

  Nu är det dags för ABC-träffar


  Dessa träffar vänder sig till alla föräldrar med barn 3-12 år i Upplands Väsby kommun. Det är ett generellt föräldrastödsprogram detta innebär att man inte behöver uppleva några konflikter eller ”problem” med sina barn.
 • 02 mars 2015

  Nya vigselförrättare i kommunen


  Från och med februari har Upplands Väsby kommun två nya vigselförrättare. Det är Mathias Bohman, kommunstyrelsens ordförande (S) och Niclas Dimander (V). Totalt finns det åtta vigselförrättare att välja på för borgerlig vigsel i kommunen.
 • 27 februari 2015

  Hälsa lockade Väsbys seniorer till populär mässa


  Dansa loss på ett träningspass, smaka på finska bakverk eller dejta Väsbyfixaren. Det och mycket mer lockade Väsbys seniorer att besöka seniormässan som arrangerades i kommunen för tionde året i rad och där hälsan stod i fokus.
 • 30 januari 2015

  Seniormässa med fokus på hälsa


  Seniormässan 2015 har temat hälsa och arrangeras i Messingenhuset i matsalen och foajén.
 • 28 januari 2015

  Start: Föräldrautbildning för dig med barn mellan 3 och 11 år


  Vill du minska bråk och konflikter med ditt barn? Komet är ett föräldrautbildningsprogram för att förbättra kommunikationen mellan föräldrar och barn.
 • 20 januari 2015

  Sök föreningsbidrag


  Nu är det dags att söka föreningsbidrag samt bidrag ur Adolf Stafs fond.

 • 14 januari 2015

  Trygghetslarm i Väsby blir digitala


  Trygghetslarmen, som finns inom hemtjänsten, blir nu digitala för alla kunder i Upplands Väsby kommun. Det innebär att larmen kommer att vara kopplade via det digitala nätet istället för via analoga telefonjack.
 • 07 januari 2015

  Har du en anhörig som missbrukar alkohol eller narkotika?


  Det är inte bara den som missbrukar alkohol eller narkotika som påverkas. Vardagen för den missbrukandes anhöriga kan helt omkullkastas. Oro och stress är vanligt bland dem som lever med eller är anhörig till en missbrukare. Som ett komplement till kommunens anhörigprogram presenteras nu öppna anhöriggrupper, dit alla anhöriga till missbrukare är välkomna.
 • 11 december 2014

  Väsby Melodifestival växer


  Väsby Melodifestival har blivit ännu större och 2015 års festival kommer att hållas 13 april på Cirkus i Stockholm.
 • 12 november 2014

  Hälsoenkät genomförs i syfte att förbättra sjukvården


  De kommande veckorna blir drygt 1000 personer över 16 år i Väsby inbjudna till en stor undersökning om hur det står till med hälsan. Enkäten genomförs var fjärde år av Stockholms läns landsting och syftet är att förbättra hälso- och sjukvården inom länet.
 • 14 oktober 2014

  Succé för Ungdomsmässan 2014


  Lördagen den 4 oktober anordnade kommunens fältarbetare en Ungdomsmässa för fjärde året i rad, ett evenemang som var öppet för alla ungdomar i hela Väsby. Den 4 oktober var det även kanelbullens dag, så dagen till ära så bjöds alla besökare på en kanelbulle.
 • 02 oktober 2014

  Föräldrarutbildning om du har barn mellan 3-11 år


  Komet är ett föräldrautbildningsprogram för att förbättra kommunikationen mellan föräldrar och barn
 • 22 september 2014

  Anhörigstöd utökas


  Det är inte bara den som missbrukar alkohol eller narkotika som påverkas. Vardagen för den missbrukandes anhöriga kan helt omkullkastas. Oro och stress är vanligt bland dem som lever med eller är anhörig till en missbrukare. Som ett komplement till kommunens anhörigprogram presenteras nu öppna anhöriggrupper, dit alla anhöriga till missbrukare är välkomna.
 • 29 augusti 2014

  Vägval Vuxen byter lokaler 15-19 september 


 • 28 augusti 2014

  Nu startar höstens Vägledande Sampels ( ICDP) Träffar


  Nu är dags för Vägledande Samspels (ICDP) träffar. Dessa träffar vänder sig till alla föräldrar med barn 0-3  år i Upplands Väsby kommun. Vägledande samspel ICDP är ett hälsofrämjande program som fokuserar på det positiva samspelet. Programmet utgår från var och ens förmågor och möjlighet till utveckling.Vägledande samspel betonar betydelsen av nära och tillitsfulla relationer och vidgar lyhördhet och empati i tanke och handling. Programmet anpassas till den grupp som vägleds eller utbildas så att deltagarnas egen praktik och erfarenhet tas tillvara.Vi kommer träffas i Öppnaförskolans lokaler, dragonvägen92 . onsdagar mellan kl 10-11.30. Du får gärna ha med dig ditt lilla barn upp till 10 månader. Vi träffas tre gånger: DATUM:  10/9, 17/9. 24/9 Vid frågor kontakta oss. Anmälan kan göras direkt till oss eller skriv upp dig/er bifogad lista!Med vänlig hälsningJessica Petersson & Lena HammarKuratorer på familjecentralen/Gruppledare i ABCJessica.petersson@uppladsvasby.seJessica tel: 08-59097570Lena.hammar@upplandsvasby.seLena tel: 08-59097209

 • 26 augusti 2014

  Nu startar höstens föräldraträffar i ABC


  Nu är det äntligen dags för ABC föräldraträffar igen efter en lång men härlig sommar. Dessa träffar vänder sig till alla föräldrar med barn 3-12 år i Upplands Väsby kommun.
 • 07 maj 2014

  Sommarkollo för ungdomar med funktionsnedsättning


  Vecka 28 arrangerar Väsbygården och Stockholms stadsmission ett gratis kollo för ungdomar med funktionsnedsättning mellan 12-21 år. Kollot är på Hökö som ligger i Stockholms skärgård. 

 • 28 april 2014

  Upplands Väsbys första "Grattis du har en tonåring" blev en succé


 • 08 april 2014

  Ny upphandling klar


  Ny upphandling av särskilt boende Lokevägen, daglig sysselsättning och beondestöd
 • 24 februari 2014

  Sportlovsaktiviteter för barn och ungdomar som behöver extra stöd


  Under sportlovet kan barn och ungdomar som behöver extra stöd prova olika bollsporter med Bollstanäs Sportklubb, spela innebandy med Väsby Innebandyklubb eller besöka fritidsgårdarna. 

 • 11 februari 2014

  Felicia Kamsvåg från Sollentuna vann Väsby Melodifestival 2014


  Felicia sjöng ”Älska mig” inför 1 200 åskådare på ett fullsatt Scandic Infra City.
 • 29 januari 2014

  Föräldragrupper i Upplands Väsby


  Har du barn? Vill du prata om föräldraskapet och dess utmaningar? Upplands Väsby kommun erbjuder en rad utbildningar och grupper för föräldrar med barn i olika åldrar.
 • 28 januari 2014

  Informationsmöte på Väsbygården för ungdomar med funktionsnedsättning


  Väsbygården bjuder in ungdomar med funktionsnedsättning samt föräldrar till ett möte för att presentera sin verksamhet samt samtala om öppettider och aktiviteter.
 • 16 december 2013

  Härligt gäng i Väsby Melodifestival 2014


  Ett starkt artistfält var på plats i Scandic Infra City i Upplands Väsby när finalisterna i Väsby Melodifestival 2014 presenterades. 14 artister från Storstockholms norrortskommuner samt den långväga deltagaren Degerfors, deltar i årets tävling som äger rum  lördagen den 8 februari 2014.
 • 06 december 2013

  Luciabandy för tjejer och killar som behöver extra stöd


  Kom och prova på innebandy med Väsby IBK torsdag 12 december i Messingen kl.18.00. Alla tjejer och killar som behöver extra stöd är välkomna, vi bjuder på lussebulle, saft och kaffe.
 • 02 december 2013

  Livskunskap på schemat


  På måndagsmorgonen möttes elever på Väsby Introduktionsgymnasium av Sara och Soledad, kurator respektive barnmorska, från Väsby Ungdomsmottagning.
 • 07 oktober 2013

  Nya avgifter från 1 oktober 2013


  Den 23 september fattade kommunfullmäktige beslut om ett antal nya avgifter inom omsorgen om äldre och personer med funktionsnedsättning och psykisk ohälsa.
 • 02 oktober 2013

  Konstcirkel för unga tjejer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning


  Vi träffas varannan fredag och provar konst av olika slag.
  För tjejer mellan 9-15 år.
 • 30 september 2013

  300 besökare på Ungdomsmässan


  Den 21 september var alla Väsbys ungdomar välkomna till Kulturhuset på Centralvägen. Där fick de vara med på årets Ungdomsmässa, anordnad av Upplands Väsby kommun, med massor av aktiviteter och organisationer som jobbar med frågor som är aktuella i ungdomars vardag.
 • 12 september 2013

  Höstlovsaktiviteter för ungdomar med funktionsnedsättning


  Prova på att spela innebandy, gympa och dansa, eller fika med kompisar och häng med personal från fritidsgårdarna. Du kan även utmana dina kompisar i sumobrottning!
 • 26 augusti 2013

  Anmäl dig till populära föräldragrupper


  Nu har ni möjlighet att anmäla er till föräldragrupper i ABC, Barnkomet och Älskade förbannande tonåring.
 • 29 maj 2013

  Populär sommarlunch


  Under tisdagen bjöds volontärerna i  Vänner i Väsby på den traditionella försommarlunchen.
 • 24 maj 2013

  Fullt drag på Kulturhuset


  Det var stor show när delfinalen inför Väsby Melodifestival ägde rum på kulturhuset. Publiken bjöds på taggade artister som framförde allt från Carola till H.E.A.T.
 • 28 mars 2013

  Diskussionskväll 18 april - hälsa för personer med funktionsnedsättning


  Hälsa för alla?
  Föreläsning och diskussion om hälsa och fysisk aktivitet för personer med funktionsnedsättning.
 • 21 mars 2013

  Jesper Odelberg drog stor publik!


  Showen bjöd på allt från stå upp med absurda krockar mellan individ och myndigheter till finstämd musik. Allt framfört med optimal känsla för tajming och stor igenkänningsfaktor. Jesper Odelberg hade publiken i sin hand från första numret och lämnade ingen oberörd.    
 • 15 mars 2013

  Succé för Seniordagen


  Över 200 personer kom till Seniordagen i torsdags. Tema för dagen var "Teknik i vardagen". Barbro Westerholm, som bland annat är hedersordförande för SPF och blev "Årets senior 2012", gav en mängd exempel på hur teknik kan underlätta vardagen för äldre. I publiken var intresset stort, men under frågestunden var det också många som var tydliga med att ny teknik inte får bli en ersättning för mänsklig kontakt.
 • 15 mars 2013

  Kommunen och polisen ska öka tryggheten tillsammans


  Samverkansavtalet, alltså ett avtal mellan kommunen och polisen, har under året som gått lett till ett flertal ökade gemensamma insatser från de olika aktörerna. Polisen har exempelvis ökat sin synlighet i staden.
 • 11 februari 2013

  Dags för föreningar att söka bidrag


  Nu är det hög tid för föreningar- och frivilligorganisationer i Upplands Väsby kommun att söka bidrag till sina verksamheter. Det gäller både handikapp- och frivilligorganisationer samt pensionärsföreningar.
 • 11 februari 2013

  Martin Nilsson från Sigtuna vann Väsby melodifestival


  Vinnaren av Sveriges enda melodifestival för personer med intellektuell funktionsnedsättning, Martin Nilsson, sjöng "Rosalita" inför 1 200 åskådare i en fullsatt arena på Scandic InfraCity.
 • 18 december 2012

  Årets assistent utsedd


  Varje år utses årets personliga assistent. Alla som arbetar inom enheten för personlig assistans har möjlighet att nominera sina kollegor till utmärkelsen. I år valdes Mohamoud till årets assistent.
 • 18 december 2012

  Starkt startfält för Väsby Melodifestival 2013


  Hip hop, dansband och ballader. Det var några av de musikgenrer i Väsby Melodifestival 2013. I årets tävling deltar 13 kommun- och stadsdelar från norra Storstockholm och enligt Yvonne Boberg, initiativtagare till Väsby melodifestival är årets startfält enormt starkt.
  - Det kommer bli mycket svårt för juryn att rösta, säger hon skrattande.
 • 20 november 2012

  Autist Javisst lyfter viktig fråga


  Kunskapen om autism bland allmänheten är i regel ganska låg och något som lätt kan leda till missförstånd. Det vill kommunala handikapprådet försöka ändra på och bjöd därför in teatergruppen Östra teatern och Autist Javisst till Upplands Väsby kommun för att sätta ämnet i fokus.
  - Det är viktigt att vi lyfter frågan, och då är teatern ett bra sätt att göra det på, säger Maria Fälth, kristdemokratiskt kommunalråd och ordförande i handikapprådet.
 • 12 november 2012

  "Väsby Melodifestival är en betydelsefull tävling"


  Första gången sjöng han Vandraren av Nordman och 2013 har han valt en mer personlig låt, Vart tog pappa vägen av Lilleman. Henrik Hildingsson från Sollentuna är för andra gången med i Väsby Melodifestival, Sveriges enda melodifestival för funktionsnedsatta.
 • 12 november 2012

  Autism i fokus i teaterföreställning


  Att öka förståelsen för människor med autism är budskapet i teaterföreställningen Autist Javisst som bjudits in till Upplands Väsby av  det kommunala handikapprådet.
  - Det är viktigt att vi får mer kunskap om autism och de personer som har det, säger Ulla Andersson, ledamot i handikapprådet och initiativtagare till teaterföreställningen.
 • 18 oktober 2012

  Alkoholkonsumtionen minskar bland niondeklassare enligt undersökning


  Alkoholkonsumtionen bland elever i årskurs 9 i kommunen har minskat sedan 2010. Det visar en undersökning som Länsstyrelsen gjort bland kommuner i storstockholmsområdet.
  - Drogförebyggande arbete ett prioriterat område för oss, säger Ulrica Berglöf, preventionssamordnare i Upplands Väsby kommun.
 • 18 oktober 2012

  Ungdomar, Internet och droger - föreläsning om nätdroger på Messingen


  Inbjudan till en temaföreläsning med fokus på nätdroger och dess faror. Du som är inbjuden är förälder, boende i Upplands Väsby och har funderingar kring nätdroger, vad man som förälder ska vara uppmärksam på och hur ser det ut här i Upplands Väsby.
 • 18 oktober 2012

  Rutinerna kring barn placerade i jourhem säkras


  Upplands Väsby kommun har genomfört en intern utredning gällande rutinerna kring placering av barn i jourhemsfamiljer. En extern revisionsbyrå har sett över rutinerna och inte funnit några uppenbara brister.
 • 16 oktober 2012

  Kommunen ingår samarbete mot hedersrelaterat våld


  Upplands Väsby kommun kommer att ingå i ett samarbete med bland andra närliggande kommuner, Polismyndigheten och Stockholms läns landsting för att etablera ett resurscentrum mot hedersrelaterat våld.
 • 10 oktober 2012

  Biljetter till en minnesvärd kväll!


  Nu kan du äntligen köpa biljetter till Väsby Melodifestival som går av stapeln den 9 februari 2013 och där tio kommuner- och stadsdelar från norra Stockholmsområdet deltar. Från och med den 8 oktober finns biljetter till försäljning via www.tickster.com för 160 kr st.
 • 24 september 2012

  Nominera konstverk till utställningen Den dolda konsten


  Strax efter nyår 2013 visas valda delar av kommunens konstsamling i Väsby Konsthall.
 • 10 september 2012

  Undersökning av narkotika-, alkohol- och tobaksvanor bland unga


  Vart annat år genomförs en enkätundersökning för elever i årskurs nio och årskurs två på gymnasiet där elevernas narkotika-, alkohol- och tobaksvanor undersöks.
 • 31 augusti 2012

  Unikt föräldragruppsprogram i Upplands Väsby


  Under 2012 till 2014 ska upplands Väsby kommun delta i ett nytt föräldragruppsprogram som syftar till att främja relationen mellan föräldrar och barn. ABC-studien som programmet kallas är ett unikt projekt och forskning inom detta område har aldrig tidigare genomförts, säger Helene Hagberg, folkhälsosamordnare i Upplands Väsby kommun.
 • 23 augusti 2012

  Välkommen på konstutställning!


  Mellan den 23-26 augusti pågår en konstutställning på Väsby Konsthall, med konst skapad av personer som har sin dagliga sysselsättning inom Väsby Stöd.
 • 17 augusti 2012

  "Sommarbussen är en väldigt viktig verksamhet"


  Sommarbussen i Upplands Väsby kommun som rullat sedan veckan efter midsommar är nu ute på sin sista vecka. Under sommaren, då fritidsgårdarna hållit stängt, har bussens personal åkt ut till platser där ungdomar brukar hålla till för att göra olika aktiviteter tillsammans med dem.
  Fredrik Nensén, fritidsledare i Upplands Väsby kommun tycker att det varit väldigt givande och att det uppstått många bra möten.
 • 10 augusti 2012

  Var med i föräldragruppen ABC!


  Vill du delta i en föräldragrupp? Upplands Väsby kommun har tillsammans med Karolinska Institutet fått utvecklingsmedel för att göra en studie på föräldrastödsprogrammet ABC - Alla Barn i Centrum.
 • 09 juli 2012

  Sommarkollo uppskattat bland deltagarna


  Kommunens sommarkollo för funktionsnedsatta är nu i full gång på Runbyskolans fritidsgård för fjärde året i rad. Och i år har verksamheten lockat fler deltagare än tidigare år, säger Anna Löfström, en av  kolloledarna.
 • 06 juli 2012

  Sommarbussen rullar för fjärde året


  För fjärde året i rad är Upplands Väsbys sommarbuss i full rullning. Bussen har som syfte att aktivera och öka ungdomarnas trygghet och åker runt i kommunen för att prata eller bara kolla läget.
 • 04 juli 2012

  Kommunens sommarkollo för funktionsnedsatta snart igång


  Nästa vecka drar sommarkollo för funktionsnedsatta igång i Upplands Väsby  och håller på i tre veckor framöver. Kollot håller till vid Runbygården vid Runbyskolans högstadieskola och är en satsning där deltagarna ska ha roligt under sin sommarledighet.
 • 20 juni 2012

  Omsorgsspelen populärt evenemang


  För femte året i rad ordnade Upplands Väsby kommun onsdagen den 20:e juni Omsorsspelen, en idrottstävling för funktionsnedsatta. Tävlingen som äger rum på Vilunda idrottsplats lockade både deltagare från Upplands Väsby och Vallentuna kommun.
  -Det här är ett jätteviktigt arrangemang, säger Maria Fälth, ordförande i social och äldrenämnden i kommunen. Vi vill med denna tävling visa att vi tar denna målgrupp på allvar, säger hon.
 • 19 juni 2012

  Laddas för Omsorgsspelen på Vilunda idrottsplats


  Onsdagen den 20:e juni är det dags för de årliga Omsorgsspelen i Upplands Väsby kommun. Spelen som är en idrottstävling för personer med funktionsnedsättning innehåller grenar som längdhopp, kast med liten boll och löpning. De tävlande kommer inte bara från Upplands Väsby utan även från Vallentuna kommun.
 • 15 juni 2012

  Hemtjänstmässa får tummen upp


  På torsdagen den 14 juni anordnades en hemtjänstmässa i Messingen där 14 st hemtjänstföretag deltog för att visa upp sina verksamheter och möta kunden på plats.
 • 11 juni 2012

  Våga vara vuxen — köp inte ut!


  Juni månad innebär inte bara att sommaren är här, utan också att skolorna slutar. För många ungdomar firas skolavslutningen på ett sätt som kan få stora konsekvenser. Det är inte ovanligt att skolavslutningen innebär att ungdomar prövar alkohol för första gången.
 • 08 juni 2012

  Sanna får representera Väsby


  Igår hölls den första delfinalen av Väsby Melodifestival och och vann gjorde Sanna Raatesalmi.
 • 07 juni 2012

  Var med i föräldragruppen ABC!


  Vill du delta i en föräldragrupp? Upplands Väsby kommun har tillsammans med Karolinska Institutet fått utvecklingsmedel för att göra en studie på föräldrastödsprogrammet ABC - Alla Barn i Centrum.
 • 28 maj 2012

  Ska du välja hemtjänstföretag?


  Nu arrangeras en mässa för att underlätta inför ditt val.
 • 19 april 2012

  Temafester viktigt för Korpkulla äldreboende


  Tombola, burkkastning och korvgrillning. Det var några aktiviteter som det bjöds på när Korpkulla äldreboende i Upplands Väsby kommun hade sin vårfest där anhöriga bjuds in för att äta gott och ha en trevlig kväll tillsammans med de boende.
 • 02 april 2012

  Stipendie till kommunen för killmässa


  Upplands Väsby kommun har tilldelats Skandias barn- och ungdomsstipendium Idéer för livet som uppmuntrar projekt som jobbar för att stärka barn och ungdomars självkänsla och rättigheter. Kommunen får stipendiet för sitt initiativ att för första gången ordna en killmässa i syfte att utöka killarnas kontaktnät i närområdet samt att ge dem möjligheten att diskutera vad mansrollen innebär och att den kan se ut på olika sätt.
 • 27 mars 2012

  Invigning av Södra Bergets autismcenter


  Måndagen den 26 mars invigdes Södra Bergets autismcenter, en daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättning. Verksamheten flyttar in i nyrenoverade lokaler och är ett komplement till befintliga verksamheter för personer med funktionsnedsättning.
 • 22 mars 2012

  Stort intresse för boendefrågan för seniorerna i kommunen


  Seniordagen med boendefrågor som tema lockade till sig många av kommunens äldre invånare. Uppemot 200 personer hade letat sig till Messingen där utställare som SPF, svenska och finska PRO och ABF:s seniorakademi samlats tillsammans med inbjudna föreläsare samt kommunens politiker och tjänstemän.
 • 13 mars 2012

  Seniordagen onsdag 21 mars


  Seniordagen är ett viktigt forum där pensionärsorganisationerna och kommunen kan samlas och diskutera kring ett aktuellt tema. I år är temat "Från villa till vad? - Bo bra som senior".
 • 03 februari 2012

  Ändringar på taxor och avgifter äldre- och handikappomsorg


  Nuvarande taxor och avgifter har i många fall legat fast under många år, vissa har varit oförändrade sedan 2006. Kundvalskontoret har gjort en översyn av tillämpningsföreskrifterna för att anpassa nivån. Justeringarna och taxorna har fastställts av kommunfullmäktige och gäller från 1/1-2012.
 • 17 januari 2012

  Bra tips på demensföreläsningen


  Många var på plats när Dagny Vikström, leg arbetsterapeut med lång erfarenhet inom området demens, var på plats Väsby och föreläste om kommunikation och bemötande av demenssjuka
 • 17 januari 2012

  Succé för Väsby Melodifestival


  Fantastiskt! Inspirerande! En riktig energipåfyllning!
   
  Så lät några av omdömena efter lördagens melodifestival. En festival där Ida Jareman från Upplands Väsby stod som vinnare.
 • 10 januari 2012

  Det finns fortfarande några biljetter kvar till Väsby Melodifestival


  På lördag den 14 januari kl 18.30 tävlar deltagare från 10 kommuner i Väsby Melodifestival. Musikfesten går av stapeln på Scandic Infra City den 14 januari. Nu säljer vi biljetter hos Väsby Direkt.
 • 22 december 2011

  Köp biljetter till Väsby Melodifestival i Väsby Direkt


  Den 14 januari kl 18.30 tävlar deltagare från 10 kommuner i Väsby Melodifestival. Musikfesten går av stapeln på Scandic Infra City den 14 januari. Nu säljer vi biljetter i Väsby Direkt.
 • 21 november 2011

  Nu släpps biljetterna till Väsby Melodifestival 2012


  Den 14 januari genomförs festivalen på Scandic Infra City och biljetter köper du i receptionen på Väsby Direkt.
 • 11 november 2011

  Musik och glädje huvudingredienserna i årets workshop


  Igår träffades alla deltagarna i Väsby Melodifestival för första gången. Tillsammans med konferenciererna Josefine Sundström och Tommy Fagerberg och kapellmästare Per-Ove Ståhlknapp kände de på hur det var att framföra sina bidrag.
 • 09 november 2011

  Workshop för årets deltagare i Väsby Melodifestival 


  Intresset för att delta i Väsby Melodifestival är stort, festivalen har vuxit till det dubbla från förra året. I år deltar tio kommuner jämfört med fem kommuner förra året. Att Väsby Melodifestival, en musiktävling för personer med funktionsnedsättning, har blivit större innebär att den i år arrangeras på i en större arena med plats för 1200 besökare på Scandic Infra City.
 • 27 oktober 2011

  Dags att ansöka om att bli familjerådgivare


  Anmälan till ny upphandling för familjerådgivning startar 26 oktober 2011. Upphandlingen sker enligt LOV och pågår kontinuerligt.
 • 13 oktober 2011

  Tio kommuner deltar i 2012 års melodifestvial för personer med funktionsnedsättning


  Väsby Melodifestival 2011 för personer med funktionsnedsättning blev en succé och inför 2012 deltar fler kommuner. Det blir totalt tio bidrag som kommer framföras den 14e januari på Scandic Hotel Infra City.
 • 10 oktober 2011

  Nytt boende i kvarteret Messingen kommer drivas av egen regi


  I januari beräknas inflytt i det nya gruppboende som byggs på Optimusvägen i kvarteret Messingen. Kommunem har vunnit den upphandling som skett av boendet med fem boendeplatser. Det är ett boende med särskild service enligt LSS ( Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade)
 • 13 september 2011

  Dags att anmäla sig till ABC-föräldrakurs


  Nya ABC grupper startar med informationsmöten under veckorna 38 - 39.
 • 09 juni 2011

  Väsby OmsorgsSpel lockar tävlande från andra kommuner


  Onsdagen den 8 juni arrangerades Väsby OmsorgsSpel. Den årliga idrottstävlingen som riktar sig till personer med funktionsnedsättning är en populär händelse som i år lockade tävlande från både Sollentuna och Vallentuna.
 • 01 juni 2011

  TÄNK OM — stor vinst genom liten föräldrainsats


  Skolavslutningen är sedan länge synonymt med fylla, stök och bråk bland ungdomar. Få unga och vuxna vet att det faktiskt är straffbart att langa och att en tidig alkoholdebut gör att ungdomarna dricker mer. Nu vill kommunen med hjälp av en stor informationskampanj tillsammans med polisen och 13 av våra lokala föreningar få vuxna som langar eller bjuder sina tonåringar på alkohol att TÄNKA OM.
 • 23 maj 2011

  Ida Jareman vann uttagningen till Väsby Melodifestival 2012


  Förberedelserna inför Väsby Melodifestival 2012 har redan påbörjats. Torsdagen den 19 maj hölls en audition för att välja ut Upplands Väsbys representant i tävlingen och Ida Jareman gick hem som vinnare.
 • 13 maj 2011

  Seniordagen lockade många


  Många intresserade seniorer kom för att ta del av aktiviteterna på årets Seniordag. Temat detta år var "Maten och måltidens glädje". En mängd olika föreläsare berättade om mat, matglädje m.m. och utställare som PRO, SPF, och andra föreningar samt företag visade upp sina verksamheter.
 • 28 april 2011

  Hjälp ensamkommande asylsökande barn


  Vill du hjälpa ensamkommande asylsökande barn eller ungdomar som fått uppehållstillstånd i Sverige? Upplands Väsby kommun söker dig som är intresserad av att bli särskilt förordnad vårdnadshavare.
 • 13 april 2011

  Mängder av aktiviteter lockade besökare till Tjejmässan


  Den 9:e april då Tjejmässan ägde rum besöktes Kulturhuset av ungefär 320 unga tjejer. Tjejmässan bjöd på en blandning mellan roliga aktiviteter, uppträdanden och viktig information med allt från sminkskola och skrivarverkstad till workshops om självkänsla och att lära sig hur sin egen kropp ser ut.
 • 16 mars 2011

  Hjälper du någon i vardagen?


  Vi behöver komma i kontakt med dig som vårdar eller ger stöd till en person i din närhet som har svårt att klara vardagen på egen hand. Det spelar ingen roll om du är förälder, barn, make/maka/sambo, granne eller god vän.
 • 10 mars 2011

  Aktuella kurser för dig som är förälder


  Nu har du möjlighet att delta i vår nya föräldrastödssatsning — Alla Barn i Centrum (ABC). Kom på informationsmöte 21 mars kl.17.30.
 • 10 mars 2011

  Pensionärsföreningar och andra ideella organisationer kan nu söka bidrag


  Pensionärsföreningar och andra ideella organisationer kan söka bidrag ur Stiftelsen Adolf Stafs fond. Bidraget ska användas till fritidsverksamhet i första hand för pensionärer i särskilt boende eller annat omvårdnadsboende i Upplands Väsby kommun.
 • 17 februari 2011

  Ett tryggare samhälle för Väsbyborna


  Med fler fältassistenter, utökade resurser för att förhindra vräkningar, arbetsplatser till ungdomar och ökade utbildningsinsatser för föräldrar vill Upplands Väsby kommun och Väsbyhem tillsammans skapa en bättre och säkrare boendemiljö i Väsby.
 • 14 februari 2011

  Bastu invigd på Hedvigsgården!


  -Nu ska jag drömma om att bada bastu, säger en av de boende på Hedvigsgården där det var invigning av den nya bastun idag. Bastun hör ihop med satsningen kring Upplands Väsby som finskt förvaltningsområde.
 • 31 januari 2011

  Björn Berglund vann Väsby Melodifestival


  Söndagen den 30:e januari arrangerades Väsby Melodifestival. Musikfesten blev ett mycket lyckat arrangemang och artisten Björn Berglund från Vallentuna blev kvällens vinnare.
Sidansvarig: Barbro Johansson
Senast uppdaterad 21 mars 2012

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster