Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Ungdomar trygghetsvandrade

Åtta ungdomar från Väsby trotsade höstrusk och mörker under torsdagskvällen när kommunen och polisen arrangerade trygghetsvandring för att prata trygghetsåtgärder.

Vuxna och barn står framför centrum på kvällen.

Trygghetsvandringen gick från Väsby centrum, mot stationen och Sigma.

Vandringen för unga har sitt ursprung i att det under demokratiforumet Ung i Väsby 2016, med tema trygghet, framkom det att det fanns konkreta platser i Väsby som många unga upplevde som otrygga. Som ett sätt att förbättra dessa miljöer bjöd därför kommunen, i samarbete med polisen, in ungdomar under torsdagskvällen för en trygghetsvandring från Väsby centrum, mot stationen och Sigma.

Under vandringen diskuteras vilka förbättringsåtgärder som kan göras för att förbättra tryggheten i kommunen.

- När man går här så står reklamskylten för bänken så vi ser inte om det sitter någon där, vilket är obehagligt, var ett exempel som en pojke i årskurs 7 förklarade.

Arrangörerna var efteråt nöjda med kvällen då ungdomarna gett flera konkreta tips, synpunkter och inspel på förbättringar.

- Vilka härliga ungdomar vi har här i Upplands Väsby! De ser och vet saker som vi vuxna missar vilket gör det så viktigt att involvera dem i vårt arbete, säger Caroline Ankarström, preventionssamordnare på Social- och omsorgskontoret.

Utöver trygghetsfrågorna fick ungdomarna möjlighet att tycka till om utvecklingen av Vilundaparken där några av önskemålen var en skatepark i betong, skumgummigrop och trampolinpark. 

Sidansvarig: Barbro Johansson
Senast uppdaterad 28 oktober 2016

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster