Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Kommunen efterlyser kännedom om tidigare verksamheter i Messingenområdet

Kommunen bjuder in till en möteskväll för att få in mer kunskaper i arbetet med att lokalisera källa/källor av läckage av PCB till Oxundasjön. 

Kommunen efterlyser kännedom av personer som jobbat, levererat produkter till området eller på annat sätt har egna eller hört om andras kunskaper och erfarenhet om verksamheterna inom Svenska Metallverken eller Gränges Essem inom Messingenområdet. Det rör sig om perioden under 50-, 60- och 70-talet.

Välkommen tisdag 24 januari, kl. 18.00 – 20.00. Messingenhuset, Love Almqvists torg 1.

Vi ser gärna att du anmäler dig för att kunna beräkna fika och tilltugg till mötet.

Kan du inte delta men har någon form av kännedom om verksamheterna går det bra att lämna dina kontaktuppgifter. Du kontaktas då av de tjänstemän som är involverade i detta arbetet.

Bakgrund
Upplands Väsby kommun arbetar med att komma till rätta med förekomsten av det miljöfarliga ämnet PCB som hittats i alarmerande stora mängder i Oxundasjön. Arbetet med att lokalisera källan eller de eventuella källorna sker nu systematiskt via flera spår. Ett av dessa spår är att identifiera möjliga källor till föroreningen.

Mer information på:
www.upplandsvasby.se/oxundalänk till annan webbplats

Välkommen med din anmälan:

Önskar:
Multiple selection

Sidansvarig: Thomas L Thunblom
Senast uppdaterad 29 december 2016

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster