Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Naturvårdsarbetena i skogen mellan Sandavägen och Heimdalsvägen avbryts tillsvidare

Kommunen har valt att tillsvidare avbryta alla naturvårdsarbeten i kommunens skog mellan Sandavägen och Heimdalsvägen, eftersom fornlämningar har kommit till skada. Vi hoppas att du har överseende med alla de trädrester som därför kommer ligga kvar i skogen ett tag fram över.  

I slutet av vecka 50 kom det till kommunens kännedom att en av kommunens ramavtalsentreprenörer för naturvårdsarbeten har skadat ett antal fornlämningar. Skadorna har uppkommit i samband med de naturvårdsarbeten som entreprenören utför i kommunens skog, mellan Sandavägen och Heimdalsvägen. 

Kommunen har anmält skadorna på fornlämningarna till länsstyrelsen som är tillsynsmyndighet för kulturmiljöfrågor. I detta nu inväntar kommunen länsstyrelsens utlåtande om skadornas omfattning samt vilka eventuella åtgärder som kan behöva vidtas för att restaurera fornlämningarna. 

Kommunen inväntar också ramavtalsentreprenörens internutredning om varför inte hänsyn har tagits till fornlämningarna under deras arbete i skogen.

Om du vill läsa mer om naturvårdsarbetena i skogen mellan Sandavägen och Heimdalsvägen, klicka här

Kontakta Väsby Direkt vid frågor

Telefon: 08-590 970 00

E-postadress: vasbydirekt@upplandsvasby.se

Om du vill veta mer om naturvården i Upplands Väsby kommun kan du följa ”naturvardivasby” på Instagram.

Naturvårdsarbetena har ägt rum inom det rödmarkerade området.

Sidansvarig: Henrik de Joussineau de Tourdonnet
Senast uppdaterad 22 december 2016

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster