Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Earth Hour 25 mars

Lördagen den 25 mars kl. 10.00–16.00 uppmärksammar kommunen Earth Hour med en heldag fylld av klimatvänliga aktiviteter i och utanför Messingen. Läs mer om aktiviteterna och glöm inte att släcka lampan kl 20.30!

Leksaksbyte med Retoy
Ta med leksaker du inte längre leker med och byt ut dem mot något roligare. Kul för både barn och miljön och dessutom gratis. Från den 13 mars finns möjlighet att lämna in den leksak du vill byta i insamlingslådan på bibliotekets barnavdelning. I utbyte får du en stämpel som du tar med dig till leksaksbytardagen. Det går även bra att komma direkt och checka in din leksak under leksaksbytet den 25 mars. Max 4 leksaker/barn. Läs mer om Retoy på www.retoy.selänk till annan webbplats

Tid: kl. 11.00–15.00.
Plats: Scenrummet, Messingen


Leksaksverkstad
Förvandla trasiga eller tråkiga leksaker till nya roliga med återbruksmaterial. Ta gärna med en leksak du tröttnat på eller använd det material som finns. Barn och vuxna jobbar tillsammans under ledning av konstpedagoger från JebbahArtBox.

Tid: kl. 11.00–15.00.
Plats: Aktivitetsrummet, barnbiblioteket


Smaka vegansk street food

Vegetariska och veganska rätter har tagit Sveriges street food scen med storm de senaste åren. Då är det inte sallader som gäller utan snarare dönerkebab, tunnbrödsrullar och pulled chicken. Under lördagen kommer en foodtruck stå utanför Messingen och dela ut 100 gratis smakprover av vegetarisk BBQ-Pulled Chicken och 100 smakprover av tunnbrödrulle med vegansk skagenröra . Kom och hitta din nya street food favorit!

Tid: kl. 11.00–15.00
Plats: utanför Messingen


Utställning och give-aways

Få information om Earth Hours klimatbovar: Biffen, Bilen, Bostaden, Börsen och Butiken! I vår utställning kan du lära dig om dessa klimatbovar och vad kan du göra för att minska din klimatpåverkan. Genom att ge dina förslag på hur kommunen kan arbeta med de globala hållbarhetsmålen kan du få give-aways!

Tid: kl. 10.00–16.00.
Plats: Messingen

Laga din cykel
Behöver din cykel lite extra kärlek så här på vårkanten? I år kan du återigen få lära dig hur du kan gå igenom och laga din egen cykel! Alla är välkomna att delta, oavsett ålder och kunskapsnivå. Verktyg och hjälp finns på plats att låna – allt du behöver är att ta med dig är din cykel!

Tid: kl. 10.00–16.00
Plats: utanför Messingen


Testa cykla elcykel

Vill du veta hur det känns att cykla i en uppförsbacke utan att bli svettig? Eller att cykla en längre sträcka utan att vara helt slut när du är framme? Utanför Messingen du kan testa att åka elcykel! Passa även på att ställa alla frågor du har om du funderar på att köpa en elcykel.

Tid: kl. 11.00–15.00
Plats: utanför Messingen


Sidansvarig: Thomas L Thunblom
Senast uppdaterad 24 mars 2017

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster