Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Vandringsleden, Birgittavandringen, invigdes av Mathias Bohman

Den cirka 9 kilometer långa vandringsleden, Birgittavandringen, invigdes av Mathias Bohman söndag 26 mars.

Invigningen av en den nya vandringsleden som sträcker sig runt ett stort område i östra och sydöstra Väsby invigdes söndag 26 mars av Mathias Bohman (S) kommunstyrelsens ordförande och kyrkoherden Håkan Simonsson från Fresta kyrka.

I ett vackert vårväder var det många personer på plats vid invigningen och som även fick njuta av en härlig vandring runt vandringsleden.

Mathias Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande inviger vandringlseden.

Kajsa Franke framför ett vackert dansnummer med eld innan invigningen.

Korvgrillning och festis vid Sandakärret för de som valt den korta rundan av vandringsleden.

Nära till naturen

Med närheten till stora grönområden i Upplands Väsby kommun har det nu skapats ytterligare en vandringsled - Birgittavandringen. Nästan en mil lång är denna vandringsled som ger ytterligare möjlighet för väsbybon och andra som besöker Väsby att enkelt kunna ta sig ut i naturen.

Förutom alla vandringsleder finns det även upplevelsestråk, kulturstigar, motionsspår och andra områden som stimulerar till att ta sig ut i skog och mark. En viktig del i rekreation och hälsoaspekten.

På Väsbykartan, på kommunens webbsida, kan du ta del av var dessa leder och områden finns: www.upplandsvasby.se/upplevalänk till annan webbplats
under rubriken: uppleva och göra.

Vill du ha specifika underlag för Birgittavandringen finns det underlag via Fresta kyrkans hemsida:

Birgittavandringenlänk till annan webbplats

På kartan nedan ser du sträckningen av vandringsleden, Birgittavandringen.

Sidansvarig: Nils Odén
Senast uppdaterad 29 mars 2017

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster