Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Banavstängning på Arlanda

Arlanda flygplats planerar att stänga bana 2 för UEFA Europa League-finalen och underhållsarbeten från 22 maj till 16 juli 2017.

Den 22 maj stängs banan för förberedelser av flygplansparkering för charterflyg inför UEFA Europa League-finalen som spelas den 24 maj på Friends Arena.  

Inflygningarna över Upplands Väsby söderifrån går till bana 1 och 3 över Runby, Väsby centrum, Sigma och Löwenströmska sjukhuset. Det är endast dessa banor som kommer att trafikeras under bana 2:s avstängning.

I samband med detta påbörjas även delar av underhållsarbetena som ska utföras på rull- och taxibanor medan banan är avstängd men det kommer inte att påverka trafiken.

Om du har frågor och synpunkter kring detta hänvisar vi i första hand till Swedavialänk till annan webbplats men det går såklart alltid bra att kontakta Väsby Direkt.

Mer information om Arlanda och flygbuller hittar du här.

Sidansvarig: Thomas L Thunblom
Senast uppdaterad 19 maj 2017

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster