Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Lovaktiviteter & läger

Läger på Tallkrogen (LSS)

För barn, ungdomar och vuxna med ADHD/Damp, Asperger, Down syndrom, utvecklingsförsening, förståndshandikapp och fysiska handikapp. Åldersgrupp vi vänder oss till är från 10 år och uppåt. Målsättningen är att ge deltagarna en bra vecka i en lugn och rofylld miljö vilket innefattar bra omvårdnad, god mat, aktivt stöd, rolig sysselsättning i form av skapande både utomhus och inomhus. Vi använder oss mycket av musik i verksamheten, både för att koppla av och för den lustfyllda glädje som sprids av musiken. Vi prioriterar aktiviteter utomhus med tonvikt på friluftsliv i den mån det går att genomföra. Mer information på www.tallkrogen-fub.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


MindMe läger (LSS)

Med inriktning och expertis för barn och ungdom med autismspektrumdiagnoser såsom Aspergers syndrom, högfungerande autism, ADD och ADHD erbjuder MindMe ovanligt underbara lovaktiviteter.
Under alla skollov och många helger reser vi till våra fina kollogårdar i Dalarna och Roslagen och tillbringar härliga dagar på läger med friluftsliv och varm gemenskap.
Barn och ungdomar är varmt välkomna till MindMe för att under ovanligt underbara dygn få bara vara eller testa olika utomhusaktiviteter, äta gott och hitta nya vänner och utmaningar.
I den vackra naturen invid stranden ryms såväl äventyr som vila. På dagarna kommer vi att pröva fiske och olika sporter eller sköta djuren i den närbelägna bondgården. Den som vill får rida eller promenera med en hund. Man kan också sitta vid en brasa invid köket med en bok att läsa. Den som vill kan måla eller fotografera, spela eller lyssna på musik, utmana någon i ett sällskapsspel eller syssla med pyssel och bakning.
Alla läger med MindMe är LSS-verksamhet.Sidansvarig: Erik Hjelmfors
Senast uppdaterad 01 juni 2015

Kontaktinformation

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besöksadress: Dragonvägen 86 • Telefonnummer: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster