Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

VEGA

VEGA har flyttat sin verksamhet till det stora, gula huset i Suseboparken. Det är en kreativ mötesplats för alla ungdomar med särskild prioritering på åldersgruppen 16-20 år.

Lördagen den 9 april besökte rapartisten Cleo Messingen för att hålla workshopen Tell them, ett sätt att stärka ungas självförtroende, framför allt unga tjejers. Kolla in filmen från workshopen där nio tjejer och en kille deltog.

Huset och verksamheten erbjuder ytor och forum för umgänge, dansgolv, musikstudio, kök och bio, mötesrum, tv-spel, teknik och utrustning för såväl stillbildsfotografering som rörlig bild, scenutrustning med mera.

I samband med speciella arrangemang kan öppettiderna vara förlängda och annonseras särskilt på VEGAs egen webbplats, på Vegas Facebooksida som kan ses till höger, samt på kommunsidans evenemangskalender.

Kulturskapande och kreativitet
I verksamheten jobbar fritidsledare, kulturpedagoger och projektledare för att stötta ungdomarna i sin kreativitet och att skapa en meningsfull fritid. Ungdomarna har väldigt stort inflytande och verksamheten formas helt och hållet utifrån behov och önskemål. Med jämna mellanrum arrangeras fester och konserter i samarbete och på initiativ av ungdomarna i verksamheten.

Kulturell mångfald
Den öppna verksamheten är kostnadsfri medan vissa subventionerade kostnader kan förekomma i gruppverksamhet, studiecirklar, resor, konserter eller fester. All verksamhet är alkohol och drogfri och välkomnar alla oavsett språk, kulturell bakgrund, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet. Verksamheten jobbar aktivt för mångfald och en ökad förståelse och tolerans för det mångkulturella samhälle vi lever i.

Information om konserter och evenemang annonseras i kommunens evenemangskalender.

OM VEGA

Invigning av VEGAs nya lokal sker den 17 juni med grillning och andra trevligheter.

Adress: Skolvägen 2 (nära Väsby centrum)

Öppettider:

Måndag: grupp 15-21 (Gruppverksamhet)
Tisdag: 16-22 (För alla)
Onsdag: 15-21 (För tjejer och gruppverksamhet)
Torsdag: stängt
Fredag: öppet 16-22 (För alla)
Lördag: stängt
Söndag: öppet 14-21 (För alla)

Sidansvarig: Maria Röstberg
Senast uppdaterad 12 oktober 2012

Hitta oss på Facebook

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster