Populär barnteater på biblioteket

En lördag i mitten av maj besökte föreställningen "När Findus var liten och försvann" biblioteket. Många barn fick möjlighet att följa Pettson och Findus äventyr.
Barnteatern drog många besökare som förutom att se föreställningen fick möjlighet att läsa böcker om Pettson och Findus och pyssla i aktivitetsrummet. Teaternensemblen kom från Teater Tomas K som har sin bas i Göteborg.

— Vi är glada att så många barn väljer att besöka teaterföreställningarna, säger Emelie Kellnberger som arbetar som barnbibliotekarie. De flesta barnen stannar kvar en stund efter föreställningen och tar del av bibliotekets breda utbud av barnkultur.

Elsa, sex år, såg föreställningen och berättar att det roligaste var när Pettson sov och Findus skrämde honom. Flisan, tre år, tyckte att det bästa var när Pettson och Findus sprang. Båda vill de gärna gå på teater oftare och pysslade länge i aktivitetsrummet.

Många barn ville se Pettson och Findus

Pettson och Findus, från Teater Tomas K

Pyssel i aktivitetsrummet efter föreställningen

Senast uppdaterad 14 maj 2012