Kul(tur) klapp till Väsbys barn och unga

Nu får Väsby en kulturskola där det kommer hållas kursen i allt från musik till nycirkus. Den nya kulturskolan kommer göra det möjligt för barn och unga i Väsby att få utlopp för sin kreativitet.

barn som spelar teater

Efter ett beslut från kultur och fritidsnämnden i tisdags kommer den nuvarande musikskolan att utvecklas till en kulturskola. Utöver musik och nycirkus kommer det finnas möjlighet att gå konst - och teaterkurser. För den med särskilt musikintresse kommer det finnas möjlighet att gå fördjupad kurs inför högre utbildning inom musik.

Chans att prova nycirkus

Under våren 2017 kommer det att hållas olika workshops där den som är intresserad kan komma och prova på några av de ämnen som erbjuds, bland annat teater, konst och nycirkus. Första tillfället blir på sportlovet då det finns möjlighet att gratis prova-på-nycirkus i Messingens multihall.

Större kulturutbud för unga

Kultusskolan är en satsning för att kunna erbjuda kommunens unga ett större kulturutbud men också för att långsiktigt öka kulturutbudet i hela kommunen. De konstformer som erbjuds till en början kan komma att ändras och ämnen kan tas bort och ersättas med nya.

Den nya kulturskoleverksamheten är planerad att dra igång till höstterminen 2017.

Information om den nya kulturskolan, dess utbud och workshops kommer att publiceras löpande på kommunens hemsida under 2017.

Senast uppdaterad 07 december 2016