Hyllning till Frida Kahlo

Kontaktuppgifter: Messingen, 08-590 973 00, messingen@upplandsvasby.se
Plats: Scenrummet, Messingen
Pris: 100 kr
Försäljningsställen: Messingens reception eller via www.upplandsvasby.se/messingen

En stämningsfull och färgsprakande föreställning med toner, text och bildspel

Köp biljett online via vårt biljettombud Nortic.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om föreställningen
Med en flöjt och en gitarr gör Duo Cantilena en musikalisk hyllning till den färgstarka mexikanska konstnärinnan Frida Kahlo. Denna fantastiska kvinnas dramatiska, men alltför korta liv skildras med läsning ur biografier, hennes brevsamling och dagboksanteckningar. Målningar ur Fridas stora produktion samsas med fotografier ur hennes liv som visas på bildskärm i scenens mitt.

En intim scenbild byggs upp med kläder, rosor, ljus och andra föremål som för tankarna till stilikonen Frida Kahlo. Berättelsen om hennes liv och konst binds samman av noggrant utvald musik som färgar upplevelsen av de olika skeden och dramatiska händelser som kantade hennes liv. Musik som också får accentuera och ackompanjera Fridas självutlämnande målningar. Duon väljer musik ur den rika repertoaren för flöjt och gitarr, alltifrån fransk impressionism, flamencoinspirerade kompositioner till argentinsk tango.

Hyllning till Frida Kahlo är en intensiv, stämningsfull och färgsprakande konsertupplevelse som inte väjer för det smärtfyllda liv Frida fick att leva men som samtidigt skildrar hennes livsglädje, humor, viljestyrka och rebelliska personlighet.

Musik: A. Piazzolla, M. Ravel, D. Milhaud, J.Ibèrt
Föreställningslängd: ca 70 min (utan paus)
Arrangör: Väsby Konsthalls vänner och Upplands Väsby kommun

Duo Cantilena – Hyllning till Frida Kahlo. Foto: Björn Hald