Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Förskolan Spargrisen

Det kommunala alternativet i Brunnby-Vik

Förskolan ingår i Väsby Välfärd med tillhörighet i Väsby Kommunala förskolor tillsammans med Förskolorna Bryggan, Borgen, Hopprepet, Ringblomman och Skogsdungen.
Vi har en stor uppvuxen kuperad gård med närhet till skog och natur, vilket vi ofta använder oss utav.

Kvalitetsutmärkelse förskolan Spargrisen
Motiveringen för kvalitetsutmärkelsen

Vinnarna i filmfokus

Skam den som ger sig. Så tänkte i alla fall förskolan Spargrisen som i år sökte till kommunens kvalitetsutmärkelse för andra gången. Denna gång tog verksamheten hem priset på grund av förskolans systematiska kvalitetsarbete som involverar kunder och medarbetare i en aktiv roll som i sin tur skapar stor delaktighet och engagemang.

En film från kvällen där vinnarna av kvalitetsutmärkelsen uttalar sig samt de fyra vinnarna av kommunens innovationspris som var Väsby direkt, Runby skola, bygglovsenheten samt kommunikationsenheten.

( Filmen nedan samt texten ovan är hämtad från Upplands Väsby kommun hemsida.)


Nallesjukhuset ryckte ut till förskolan Spargrisen

Nallesjukhus

2014-02-20 09:13 GMT

Läkarstudenter från Nallesjukhuset, ett av den ideella läkarstudentorganisationen IMFSA-Swedens projekt, ryckte ut till förskolan Spargrisen i Upplands Väsby kommun för att kurera barnens gosedjur. Sju läkarstudenter var på plats för att träffa de ivriga och nyfikna barnen. Det var ett bra tillfälle för läkarstudenterna att ha möjlighet till att träffa barn som de tidigare inte har någon egen relation till, som ett led i deras utbildning. Det bidrar även till att avdramatisera mötet med sjukhuspersonal och barnens tankar om sprutor och annat som kan uppfattas som obehagligt. Barnen fick under passet möjlighet att lära sig mer om den mänskliga kroppen genom att rita under en övning, ett roligt sätt att lära sig mer om kroppen. Därefter var det dags för Nallesjukhusets mottagning då samtliga läkarstudenter anordnade sin egen mottagning för barnens gosedjur. Det var allt från huvudskador till ont i tån, ett gosedjur hade till och med råkat sätta en köttbulle i halsen. Här undersöktes djuren och lämplig behandling ordinerades bland annat i form av plåster och bandage. Barnen fick även med sig hem en Nallejournal. Arbetslagsledare på förskolan Spargrisen Ulla Lundholm tyckte att det var väldigt roligt att ha läkarstudenterna på besök och uppmärksammade att många av barnen verkligen kunde öppna upp och prata om sina sjuka djur. Hon tyckte att besöket var lyckat och att det var en viktig del i förskolans kvalitetsarbete. Läkarstudenterna var själva fyllda av förväntan och tyckte att besöket var riktigt roligt och inspirerande. - ­Det är viktigt att komma ut och genomföra sådana här saker, dels då vi vet att många barn är rädda för att gå till doktorn så det är ett sätt att avdramatisera det hela, t.ex. det gör inte ont att lyssna på hjärtat men även så är det en rolig grej, säger Maria, läkarstudent. Det kan vara bra att barnen har upplevt detta en gång innan de ska till doktorn. - Det var första gången vi var med på en sådan här utryckning, tanken är att vi ska försöka göra det en gång i månaden i framtiden. Jag tycker att det har gått superbra och det var jätteroligt att träffa barnen. Det är en rolig erfarenhet, säger Sandra, läkarstudent


Matsedel

Vår mat tillagas av Fazer Amicalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
på Löwenströmska storkök för att sedan levereras hit

Väsby Nya Gymnasium

Läs mer om Väsby Nya Gymnasium

Väsby Jämföraren

Väsby jämföraren
Sidansvarig: Birgitta Andrén
Senast uppdaterad 25 februari 2016

Kontaktinformation

skolverketslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hemsida hittar du bland annat förskolans läroplan

Här hittar du vår egen folder: SpargrisfoldernPDF

Evenemangskalender

September 2016
ti on to fr
v35        1 2 3 4
v36  5 6 7 8 9 10 11
v37  12 13 14 15 16 17 18
v38  19 20 21 22 23 24 25
v39  26 27 28 29 30    

Studiedagar vt 2016


Måndag 21 mars

Måndag 30 maj

Vid behov av barnomsorg, kontakta Ulla Lundholm senast en vecka före aktuellt datum. Tfn: 08-590 976 68

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besöksadress: Dragonvägen 86 • Telefonnummer: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster