Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Niondeklassare på besök på Väsby nya gymnasium inför gymnasievalet

Nior från Smedbyskolan, Väsbyskolan och Rundbyskolan i Upplands väsby besöker idag Väsby Nya gymnasium för att kolla in skolan inför det stundande gymnasievalet. Niondeklassarna gick rundvandring i lokalerna och fick möjlighet att ställa frågor till de nuvarande eleverna på gymnasieskolan.
Kristoffer Anderssson från Rundbyskolan i Upplands Väsby var en av de elever som var där för att kolla in gymnasieskolan. Till hösten har han sökt det ekonomiska programmet på Väsby Nya gymnasium och för honom var det ett enkelt val. Dels tycker han att programmet verkar vara en bra plattform att utgå ifrån och att innehållet verkar roligt.
-Sen är det ju skönt att det är nära hem, säger han.
Kristoffer Andersson från Runby skola är en av de elever som tänker söka till Väsby nya gymanium.

Kristoffer Andersson från Runbyskolan är en av de elever som tänker söka till Väsby nya gymanium.

Rektor Birgitta Trolin tycker att Väsby Nya gymnasium har mycket att locka eleverna med. Dels menar hon att skolan satsar på hög kvalitet på utbildning och lärande och att de använder sig av modern teknik i undervisningen.
- Dessutom har vi ett unikt samarbete med näringslivet, universitet och högskola för att eleverna ska lära sig saker som man har nytta av i arbetslivet. Vi kallar det en skola på riktigt, säger Birgitta Trolin.

Siffror visar att alltfler elever väljer att gå gymnasiet i den egna kommunen, vilket är ett resultat av det nya gymnasiet, tror hon.

Birgitta TRolin, rektor på Väsby nya gymnasium välkomnar niondeklassarna.

Birgitta Trolin, rektor på Väsby nya gymnasium välkomnar niondeklassarnas besök.

Pegah Hassani tänker också söka det ekonomiska programmet på Väsby nya gymnasium. Hon tycker linjen verkar rolig linje och att lokalerna är fina. Sedan är det en stor fördel att gymnasieskolan är nära hem samtidigt som det är bra att den ligger väldigt nära tåg- och buss kommunikationer, menar hon.
Pegah Hassani tänker söka ekonomiska programmet på Väsby nya gymnasium.

Pegah Hassani tänker söka det ekonomiska programmet på Väsby nya gymnasium.

Idag går ca 420 elver på Väsby nya gymnasium men nästa år räknar skolan med att locka drygt 500 elever.
Torsdagen den 26:e april håller skolan öppet hus mellan klockan 17-19.30 för alla som är intresserade av att göra ett besök.
Sidansvarig: Astrid Täfvander
Senast uppdaterad 04 april 2012
Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besöksadress: Dragonvägen 86 • Telefonnummer: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster