Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Många besökte Öppet Hus på Väsby Nya Gymnasium

Många blivande elever tog tillfället i akt och besökte Öppet Hus på Väsby Nya Gymnasium. På plats kunde de blivande eleverna ställa frågor till engagerade elever och lärare och lyssna till presentationer av gymnasieskolans innehåll och vision. Fram till den 15 maj kan du som går i årskurs nio göra ditt val till gymnasiet.
Birgitta Trolin, rektor för Väsby Nya Gymnasium, presenterade skolans vision med orden: - Väsby Nya Gymnasium är Mälardalens mest attraktiva utbildningsalternativ för dig som vill möta framtiden väl förberedd. För oss på Väsby Nya Gymnasium är det otroligt viktigt att alla elever får utrymme för just sitt lärande, ett lärande som är unikt. Vi försöker hela tiden att utveckla och utvecklas, så att eleverna får bästa möjliga förutsättningar för framtiden.Väsby Nya Gymnasium är en skola helt utformad för det moderna lärandet. Det finns en uppsjö av olika rum, salar och öppna ytor som stimulerar olika inlärningstekniker. Gymnasiet arbetar aktivt med att få kunskap från näringslivet och universiteten in i verksamheten. Bland annat har man ett samarbete med KTH där lärandet i klassrummet studeras och ett nära samarbete med Microsoft med syfte att rusta eleverna för verkligheten utanför skolan.- Det viktigaste för mig är att få en bra utbildning, säger Sara som besökte Öppet Hus. Jag har redan valt Väsby Nya Gymnasium, men ville ändå komma hit och se mig omkring igen. Till hösten hoppas jag att komma in på Samhällsvetenskapsprogrammet som verkar vara en bred och bra utbildning.

 
På Väsby Nya Gymnasium finns en sammanslutning av föreningar som kallas Campus Väsby. Dessa föreningar arrangerar bland annat filmvisningar, vetenskapsdiskussioner och idrottsevenemang, allt av, med och för studenter. Ett exempel är Student Helpdesk, där elever kan få hjälp med datorproblem av andra elever. Student Helpdesk är ett mycket uppskattat inslag på skolan och eleverna som bemannar desken får en mycket bra grund att stå på för framtiden.

Sidansvarig: Astrid Täfvander
Senast uppdaterad 03 maj 2012

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster