Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Smart klämma för bättre sömn blev årets UF-vinnare

Varje år delar Upplands Väsby Promotion, UVP ut utmärkelsen årets UF-företag till elever som startat ett företag under året och gjort särskilt bra ifrån sig. I år gick priset till tre elever från Väsby Nya Gymnasium som startat företaget SnapNap UF. Priset var förutom äran 3000 kronor.

Som en del i ekonomiprogrammet på Väsby Nya Gymnasium ingår ämnet Ung Företagsamhet som innebär att elever ska starta upp, driva och avsluta ett företag under ett helt år. Det är organisationen Ung företagsamhet som utvecklat konceptet med unga företagare över hela landet.

Carl, Andreas och Dantes företagsidé är en plastklämma som på ett smart sätt håller påslakan och täcke på plats när man sover. En idé som alltså gick hem bland Väsby Promotion.

Varje år utser företagarnätverket Väsby Promotion årets företag inom Ung företagsamhet. Syftet är att främja entreprenörskap i kommunen. De kriterier som jury tittar på är energi, kreativitet och så kallad ”ta för sig-samhet”.

Det var fem företag från Väsby Nya Gymnasium som slogs om utmärkelsen i år, och den 8 mars togs priset hem av SnapNap UF. Företaget, som enligt planen ska avvecklas under våren, är grundat och drivs av Andreas Ingelgård, Carl Bernelöv och Dante Haqués.

Upplands Väsby Promotions motivering:"Företaget har en tydlig och egen affärsidé. De presenterar sitt företag väl och har förmått att ändra sin affärsplan utifrån ändrade förutsättningar. Företagets grundare har stora möjligheter att driva företag i framtiden”

Andreas, Carl och Dante blev årets UF-vinnare med sin produkt Snapnap.

Andreas Ingelgård, Carl Bernelöv och Dante Haqués vann utmärkelsen Unga Företagare på Väsby Nya Gymnasium. Till vänster om vinnarna står Katarina Barter, verksamhetschef på Upplands Väsby Promotion som delade ut priset. Till höger Rasmus Palmqvist, lärare och handledare för UF på Väsby nya gymnasium

Sidansvarig: Astrid Täfvander
Senast uppdaterad 19 april 2016

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster