Upplands Väsby startsida
 
 
 
 
 
 
 

Kreativ konferens om digitalt lärande

Ordet kunskap i krita. Godis i bakgrund bildar mönster. Händer.

I veckan hölls skolkonferensen Så funkar det i Messingen. Totalt var omkring 300 deltagare och föreläsare på plats.

Temat för konferensen är digitalisering och ny teknik i skolan. Så funkar det riktar sig till lärare och målet är att besökarna ska gå hem med en massa ny inspiration och konkreta exempel på hur tekniken kan underlätta undervisningen i klassrummet.

Konferensen innehöll flera seminarier, workshops och föreläsningar men även en kreativ lunch där Carl Heath gav deltagarna i uppdrag att visualisera delakultur med godis, frukt och kritor och sedan dela bilderna under #såfunkardet16

Deltagare på #Såfunkardet16


Konstantinos  Patsuoras, elevassistent

Konstantinos  Patsuoras,  Elevassistent Grimstaskolan 

–Jag tycker Så funkar det är ett trevligt initiativ. Det är bra för jag lär mig nya saker. Jag var på en workshop om hur lärarmaterial till undervisningen kan designas.

Elvira Blom, Lärare


  1. Elvira Blom, lärare grundskola och förskola

– Det är första gången jag är här. Jag har gått på workshop om Blue-bots som är en enkel form av programmering till barn och bra för nybörjare!  Jag skulle gärna arbeta med fler tekniska hjälpmedel i skolan som ipads och datorer.


Fler bilder från konferensen hittar du på 2016.såfunkardet.orglänk till annan webbplats


Sidansvarig: Astrid Täfvander
Senast uppdaterad 03 november 2016

Upplands Väsby kommun • 194 80 Upplands Väsby • Besök: Dragonvägen 86 • Telefon: 08-590 970 00  •  E-post: vasbydirekt@upplandsvasby.se Facebook: facebook.com/upplandsvasbylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster