13 oktober kl. 16.00 - 17.30

Blåsarfest – Blåsarsymfonikerna möter Kulturskolan

Bildcollage, en bild på musikerna i Blåsarsymfonikerna. En bild på tre barn som spelar olika blåsinstrument.

Foto: Elinor Wermeling/Rosie Alm

Klassisk blåsmusik, folklåtar, musik från filmens värld och underhållningssväng med stor orkester när Blåsarsymfonikerna möter Upplands Väsby Kulturskola i Messingen!

Fri entré. Ingen förbokning.

Musikaliskt möte

Under hösten 2019 gör kulturskolans elever och Blåsarsymfonikerna ett samarbete med gemensamma repetitioner och en avslutande konsert. På programmet står klassisk blåsmusik varvad med filmmusik, folkmusik och underhållningssväng av bland andra Gustav Holst, James Curnow och Jerker Johansson.

Medverkande

Elever och lärare från Upplands Väsby kulturskola
Blåsarsymfonikerna
Dirigent: Eva-Karin Axelsson Hellander

Blåsarsymfonikerna är hela Stockholmsregionens orkester, länets enda civila professionella blåsorkester och en viktig aktör i Stockholms kulturliv. Orkestern har en konsertserie med tio produktioner per säsong i vilken man samarbetar med gästartister, dirigenter och betydande samarbetspartners. Sedan 2015 är Cathrine Winnes konstnärlig ledare och chefsdirigent ett förordnande som sträcker sig till och med säsongen 2021/2022.

Lika viktig som verksamheten i huset på Musikaliska är orkesterns arbete i länets 26 kommuner. Orkestern gör skol- och familjekonserter i Länsmusiken i Stockholms regi men har även ett konsertutbud för vuxna. Blåsarsymfonikerna kan också delas upp i ensembler som, liksom orkestern, är helt akustiska vilket gör det enkelt att arrangera konserter på sjukhus, skolor, föreningar och kulturhus.

Många tonsättare har skrivit verk för Blåsarsymfonikerna och som har en bred repertoar från samtida konstmusik till senromantik, argentinsk tango, cross over, opera och jazz. Orkestern blickar ständigt framåt med nya satsningar och samarbeten i olika genrer och inriktningar där publiken kan förvänta sig det oväntade.

Arr: Upplands Väsby Kulturskola i samarbete med Blåsarsymfonikerna, Länsmusiken i Stockholm och Upplands Väsby kommun

Information
Arrangör: Upplands Väsby kulturskola
Tid: 13 oktober kl. 16.00 - 17.30
Kontaktuppgifter: Upplands Väsby kulturskola 08-590 975 15
Biljettinformation: Fri entré. Ingen förbokning.