3 maj kl. 19.00 - 21.00

Love Songs

Fem artister i häftiga scenkläder sitter uppradade.

Foto: Sören Vilks


Stora känslor, mäktig musik och kärlek i alla dess former i nyskriven scenshow från Riksteatern. På scen ser du bland andra Arja Saijonmaa!

Föreställningslängd: cirka 2 timmar, inklusive 20 minuters paus
Köpt biljett återlöses ej.

Om föreställningen

Love Songs är en helaftonsföreställning om låtarna som har format vår bild av kärleken, där socialrealism möter episk romantik. Utifrån insamlade historier från hela landet berättas här om starka minnen kopplade till kärlekssånger som får hjärtat att brista.

Det handlar om den första förälskelsen som kändes som den sista, om att vara okysst, om att stanna kvar när man verkligen borde gå. Om den helt omöjliga romansen som spirade i det grekiska flyktinglägret. Om att sent i livet inse att man är lesbisk tack vare Kevin Costner och Whitney Houston. Om att gå runt övergiven bland historiska monument i Rom med Mauro Scocco i hörlurarna som enda tröst. Om den påhittade relationen som en soullåt gjorde verkligare än verkligheten. Om att bli förbjuden att träna konståkning och istället bli kär i en konståkare. Och om den finska tangolåten som 60 år senare får dig att återuppleva den första kyssen.

Fem skådespelare och artister vrider och vänder på vår bild av romantiken. Med mycket humor och stort allvar iscensätts en sentimental kärleksbomb. En rolig, tragisk och hjärtskärande scenshow om längtan efter de riktigt stora känslorna.

Medverkande

Arja Saijonmaa
Frida Beckman
Robert Hannouch
Lisa Hu Yu
Peter Järn

Konstnärligt team

Regi: Maja Salomonsson
Manus: Gustav Tegby och Maja Salomonsson
Scenografi: Johanna Mårtensson
Ljusdesigner: Jörgen Haimanas
Maskdesign: Linda Sandberg
Dramaturgi: Eva-Maria Dahlin
Musikarrangemang: Stefan Johansson

En produktion av Riksteatern

Information om föreställningen på Riksteaterns webbplatslänk till annan webbplats

Arrangör: Upplands Väsby kommun

Information
Arrangör: Upplands Väsby kommun
Tid: 3 maj kl. 19.00 - 21.00
Kontaktuppgifter: Upplands Väsby kommun messingen@upplandsvasby.se 08-590 973 00
Biljettinformation: 300 kr (ord. pris), 250 kr (pensionär/Scenpass), 175 kr (barn/ung upp till 20 år). Boka biljett på webben (serviceavgift 10 kr tillkommer) eller i Messingens reception. Endast kortbetalning. Köpt biljett återlöses ej. Länk till mer biljettinformation