27 juni - 28 juni kl. 13.00

OCR 24 Sthlm

Grafisk illustration med ett landskap och romerska ringar i förgrunden. Text: OCR 24 STHLM. 27-28 juni 2020.


Upplev en häftig OCR-tävling längs hinderbanan i Runbyskogen i sommar! Välkommen som publik – loppet är fulltecknat.

"Ni måste komma tillbaka nästa år", skrev en deltagare i vår utvärdering efter OCR 24 Sthlm 2019. Andra deltagare gav oss också höga betyg för vårt arrangemang, så självklart kör vi loppet igen 2020! Boka in helgen 27-28 juni i era kalendrar redan nu för att heja fram deltagarna.

Vad är OCR 24 Sthlm?

OCR 24 Sthlm 2020 är ett hinderbanelopp som genomförs i lag om två (duo) eller fyra (kvartett) personer.

Tävlingen pågår, som namnet antyder, i 24 timmar. Startskottet ljuder kl. 13.00 på lördagen 27 juni och målsnöret korsas kl. 13.00 på söndagen 28 juni.

Hur ser banan ut och vilka hinder möter deltagarna?

Loppet genomförs på en bana på cirka tre kilometer i och runt Runbyspåret i Upplands Väsby. Deltagarna kommer att få ta sig an vissa av de permanenta hinder som finns längs Runbyspåret, men också helt nya hinder, som byggs upp bara för loppet 2020. Totalt är det cirka 20 hinder som ska forceras varje varv.

Hur går loppet till?

Endast en löpare per lag får vistas på banan samtidigt, förutom vid Team Challenge då minst två lagmedlemmar måste hjälpas åt för att genomföra utmaningen. En lagmedlem ska alltid finnas på banan. Växling till annan lagmedlem, efter avslutat varv om tre kilometer, sker vid start- och målområdet.

En lagmedlem får springa ett eller flera varv åt gången, medan lagkamraterna vilar. Det är upp till varje lag hur man väljer att fördela löpningen mellan lagmedlemmarna. Alla i laget behöver alltså inte springa lika många varv. Det innebär att om någon i laget behöver vila lite extra, så kan en annan person i laget springa fler varv på banan.

Det lag som avverkar flesta varv på 24 timmar vinner loppet i respektive klass.

Hur funkar det på evenemangsområdet?

Varje lag är självförsörjande, vilket innebär att lagen står för eget tält med den utrustning som behövs samt mat, dryck och annan energi. Såklart kommer vi från arrangörssidan att tillhandahålla en del trevligheter i form av mat, dryck, tilltugg i vårt tält där de tävlande kan hänga mellan varven.

Vad händer efter målgång?

Efter avslutat lopp får förstås alla deltagare en schysst medalj och priser delas ut till de främsta lagen i varje klass samt till andra framstående prestationer eller personer och vi bjuder på en goodiebag samt ett minne för livet.

Varmt välkommen som publik, loppet är fulltecknat!

Information
Arrangör: OCR Stockholm IF
Tid: 27 juni - 28 juni kl. 13.00
Plats: Runbyspåret