17 augusti kl. 14.00

Sommarbio: En komikers uppväxt (från 11 år)

Barn i en biosalong. Text: Sommarbio på Messingen.


Välkommen in i biomörkret! Vi visar film varje måndag kl. 10.30 och kl. 14 hela sommarlovet. Det blir en blandning av filmer för olika åldrar och smaker och på olika språk.

Fri entré!

Gratisbiljett krävs. Boka plats i Messingens reception, 08-590 973 00. Bokade biljetter hämtas ut senast 30 minuter före visning.

Begränsat antal platser

Vi har endast 25 platser på varje visning för att minska risken för smittspridning. Kom ihåg att hålla avstånd till andra besökare och att stanna hemma om du är sjuk.

En komikers uppväxt

  • Biografiskt drama från Sverige, 2019
  • Åldersgräns: 11 år
  • Längd: 87 minuter
  • Språk: svenska

Filmversionen av Jonas Gardells hyllade bok – nu med Johan Rheborg i rollen som den vuxne Juha!

Tolvårige Juha Lindström är klassens clown i förorten Sävbyholm på 70-talet. Att vara rolig är det enda sättet för honom att bli bekräftad på och han gör allt han kan för att passa in i den sociala hackordning som råder i skolan. Genom Juha får vi lära känna hans mamma Ritva, pappa Bengt, lillasyster Marianne och klasskamraterna förstås: bästa vännen Jenny, som har ett fult hårspänne i sitt stripiga hår och som Juha skäms för, den mobbade hackkycklingen Thomas som har en galen tysk mamma, och de elaka Lennart och Stefan. Juha gör allt i sin makt för att bli en del av gruppen, sviker till och med de enda som varit lojala med honom i alla lägen Jenny och Thomas, men bjuds bara in när de andra vill.

Den vuxne Juha är en hyllad nationellt känd komiker. Hans föreställning "En komikers uppväxt" spelas för utsålda hus i Stockholm. Kväll efter kväll gör han sig redo för att bjuda publiken på de hemska och dråpliga historierna från hans egen uppväxt. En kväll blir han kontaktad av en av killarna från sin mellanstadieklass vilket får honom att återvända till Sävbyholm för att börja göra upp med sitt förflutna.

Arrangör: Upplands Väsby kommun och Upplands Väsby bibliotek

Information
Arrangör: Upplands Väsby kommun
Tid: 17 augusti kl. 14.00
Plats: ABBA-salen, Messingen, Love Almqvists torg 1, Upplands Väsby
Kontaktuppgifter: Upplands Väsby kommun messingen@upplandsvasby.se Messingens reception, 08-590 973 00
Biljettinformation: Fri entré. Gratisbiljett krävs. Boka plats i Messingens reception, 08-590 973 00. Bokade biljetter hämtas ut senast 30 minuter före visning.