10 december kl. 12.00 - 13.00

Kulturlunch: Författarsamtal med Anna Takanen

Porträttbild på Anna Takanen.

Foto: Fredrik Skogkvist


Välkommen till Messingens kulturlunch! Hör ett samtal med skådespelaren och romandebutanten Anna Takanen om "finska krigsärr och finskt blod".

I biljettpriset ingår kulturupplevelse och lunchwrap.

Är ni fler som ska se evenemanget tillsammans? Boka gärna biljetter till hela sällskapet samtidigt, så att vi kan planera möblering av lokalen på bästa sätt. Tack för hjälpen!

Kontakta Messingens reception, 08-590 973 00, för att anmäla allergier och specialkost.

  • Dörrarna öppnas kl. 11.30
  • Föreställningsstart: kl. 12.15
  • Längd: cirka 45 minuter

Samtalet hålls på svenska.

Ett tryggt och säkert evenemang

Vi följer myndigheternas rekommendationer och restriktioner för evenemang. Evenemanget har begränsat antal platser med säkert avstånd mellan besökarna. Tänk själv på att hålla avstånd till andra, tvätta händer ofta och noga och stanna hemma om du är sjuk.

Författarsamtal med Anna Takanen

Finska krigsärr, finskt blod. Anna Takanen berättar om sin bok ”Sörjen som blev”, om finska krigsbarn och hur krigstraumat kan ärvas ned genom flera generationer. Samtalet handlar också om hur det är att vara sverigefinne och att känna tillhörighet till två länder.

Samtalsledare: Ylva Larsdotter, bibliotekarie på Upplands Väsby bibliotek

Anna Takanen är både skådespelare och regissör. Hon har även varit konstnärlig ledare, vice vd och teaterchef på Göteborgs Stadsteater och Kulturhuset Stadsteatern. Våren 2020 utsågs hon till Årets Sverigefinne för sin debutroman ”Sörjen som blev”.


Kulturlunchen arrangeras i samarbete med Upplands Väsby bibliotek som en del i projektet Vi syns och vi finns – nationella minoriteter på Upplands Väsby bibliotek.

Information om Messingen (kontaktuppgifter, karta, tillgänglighet, öppettider)

Information
Arrangör: Upplands Väsby kommun
Tid: 10 december kl. 12.00 - 13.00
Kontaktuppgifter: Upplands Väsby kommun messingen@upplandsvasby.se 08-590 973 00
Biljettinformation: 100 kr. Boka biljett på webben eller i Messingens reception. Endast kortbetalning. Länk till mer biljettinformation