10 december kl. 12.00 - 13.00

Livestream: Författarsamtal med Anna Takanen

Porträttbild på Anna Takanen. Text på bilden: Livestream från Messingen.

Foto: Fredrik Skogkvist


Hör ett samtal med skådespelaren och romandebutanten Anna Takanen om "finska krigsärr och finskt blod", direktsänt från scenrummet i Messingen. Samtalet hålls på svenska.

Sändningen startar torsdag 10 december kl. 12.00.

Kulturlunchen inställd – visas digitalt

Kulturlunchen med Anna Takanen är tyvärr inställd. Författarsamtalet kommer istället att genomföras som en direktsändning på Messingens Facebook-sida utan publik på plats.

Upplands Väsby kommun ställer in alla kulturevenemang i Messingen resten av 2020. Det gör vi på grund av Folkhälsomyndighetens och Region Stockholms beslut om fortsatt skärpta allmänna råd i Stockholms län för att minska spridningen av covid-19.

Återköp av biljetter
  • Du som har köpt biljett på nortic.se kommer att få ett mejl/sms med information om återbetalning.
  • Du som har köpt biljett i Messingen är välkommen till receptionen för återbetalning.

Vänligen observera att endast biljettpriset återbetalas, inte eventuella försäkrings-, service-, leverans- och distributionsavgifter.*

Vi beklagar det inträffade och ber om ursäkt för besväret.

Med vänliga hälsningar,
Messingen och Allmänkulturenheten
Kultur- och fritidskontoret
Upplands Väsby kommun

* Se allmänna villkor vid köp och bokning av evenemangsbiljetter samt värdebevis i Nortics biljettsystem. (PDF)länk till annan webbplats

Författarsamtal med Anna Takanen

Finska krigsärr, finskt blod. Anna Takanen berättar om sin bok ”Sörjen som blev”, om finska krigsbarn och hur krigstraumat kan ärvas ned genom flera generationer. Samtalet handlar också om hur det är att vara sverigefinne och att känna tillhörighet till två länder.

Samtalsledare är Ylva Larsdotter, bibliotekarie på Upplands Väsby bibliotek. Samtalet hålls på svenska.

Anna Takanen är både skådespelare och regissör. Hon har även varit konstnärlig ledare, vice vd och teaterchef på Göteborgs Stadsteater och Kulturhuset Stadsteatern. Våren 2020 utsågs hon till Årets Sverigefinne för sin debutroman ”Sörjen som blev”.


Författarsamtalet arrangeras i samarbete med Upplands Väsby bibliotek som en del i projektet Vi syns och vi finns – nationella minoriteter på Upplands Väsby bibliotek.

Information
Arrangör: Upplands Väsby kommun
Tid: 10 december kl. 12.00 - 13.00
Kontaktuppgifter: Upplands Väsby kommun messingen@upplandsvasby.se 08-590 973 00