18 mars kl. 12.00 - 13.00

Livestream: Kulturlunch – författarsamtal med Patrik Lundberg

Porträtt på Patrik Lundberg. Text på bilden: Livestream från Messingen.

Foto: Stefan Tell

Välkommen till en digital kulturlunch där vi möter författaren och journalisten Patrik Lundberg i ett samtal om identitet och klass. Direktsänt från scenrummet i Messingen!

Sändningen startar torsdag 18 mars cirka klockan 12.00. Du behöver inte ha ett Facebook-konto för att kunna se sändningen.

Om författaren

Patrik Lundberg, född 1983, är journalist och författare. Han är verksam som reporter och krönikör på Dagens Nyheter, ofta med fokus på alla människors lika värde. 2019 nominerades han till Stora journalistpriset i kategorin Årets röst. Han har skrivit flera böcker, bland annat den uppmärksammade ungdomsromanen "Gul utanpå". Hans böcker för ungdomar rör frågor som sökande efter en identitet, mansrollen och drömmar. De speglar också hans uppväxt som adopterad från Sydkorea.

Hösten 2020 utkom "Fjärilsvägen" som är hans första roman för vuxna. Det är en stark kärleksförklaring till hans mor och en berättelse om det svenska klassamhället. Patrik Lundberg berättade också om sin mamma i ett hyllat "Sommar i P1" i Sveriges Radio från 2020.

Samtalsledare: Ylva Larsdotter, bibliotekarie på Upplands Väsby bibliotek

Arrangör: Upplands Väsby bibliotek och allmänkulturenheten, Upplands Väsby kommun

Information
Arrangör: Upplands Väsby kommun
Tid: 18 mars kl. 12.00 - 13.00
Kontaktuppgifter: Upplands Väsby kommun messingen@upplandsvasby.se 08-590 973 00