25 november kl. 12.15 - 13.00

Kulturlunch: Författarsamtal med Sven Olov Karlsson

Porträttfoto på Sven Olov Karlsson. Han bär keps,  glasögon och skägg.

Foto: Moa Karlberg


Välkommen till Messingens kulturlunch! I biljettpriset ingår en kulturupplevelse och en lunchwrap. På scen idag: författarsamtal med Sven Olov Karlsson – prisbelönad och mångsidig författare som belyser samhällets tillstånd, i stad och landsbygd, i stort och smått.

  • Dörrarna öppnas: klockan 11.30
  • Evenemangsstart: klockan 12.15
  • Längd: cirka 45 minuter

Om författaren

Sven Olov Karlsson är en av våra mest mångsidiga författare. Han har nominerats till Augustpriset för både prosa och reportage, senast för boken Brandvakten (2017). Tidigare i år fick han Tidningens Vi:s Litteraturpris för novellsamlingen Årsboken (2020). Som författare har han en förmåga som få att lyssna av vardagens samtal och tystnader och iaktta rörelser i tiden.

Samtalet tar sin utgångspunkt i Sven Olov Karlssons författarskap och den kritikerrosade novellsamlingen Årsboken. I tolv noveller belyser författaren tillståndet i Sverige, i städer och glesbygd. Han sätter ljuset på vardagens mäktighet hos de som kämpar tyst, om samhällets kalkylerade reträtt och klimatets förfall.

Samtalsledare: Ylva Larsdotter, programansvarig, Upplands Väsby bibliotek

Arrangör: Allmänkulturenheten och Upplands Väsby bibliotek, Upplands Väsby kommun

Information
Arrangör: Upplands Väsby kommun
Tid: 25 november kl. 12.15 - 13.00
Kontaktuppgifter: Upplands Väsby kommun messingen@upplandsvasby.se Messingens reception, 08-590 973 00
Biljettinformation: Entré och lunchwrap (vegetariskt alternativ finns): 100 kronor. Boka biljett online eller i Messingens reception, 08-590 973 00. Endast kortbetalning. Länk till mer biljettinformation