4 december kl. 15.00 - 16.00

Himmel i advent – Julkonsert med Åsa Jinder

Närbild på Åsa Jinder, som ler. I handen håller hon en nyckelharpa. Röd ram med rosetter och lingonris.

Foto: Anna Alverhag


En av våra mest folkkära artister – som dessutom är född i Väsby – spelar och sjunger julsånger och egna låtar på sitt unika och trollbindande vis på Messingens scen. Räkna med att bli berörd och att julstämningen infinner sig redan vid första ton!

Begränsat antal platser!

Konsertlängd: cirka 1 timme, ingen paus.

För bokning av särskilt anpassade platser kontaktar du Messingens reception, 08-590 973 00.

Information om öppettider, tillgänglighet och kontaktuppgifter på Messingens webbsida.

Om Åsa Jinder

Åsa Jinder, född i Upplands Väsby 1963, är en av våra mest folkkära och välmeriterade artister. Efter hennes mer än 40 år på scen är det få turnerande artister som har samma rutin. Hon är riksspeleman på nyckelharpa sedan 1979, då hon som 15-åring blev yngst genom tiderna att få utmärkelsen.

Sedan dess har hon givit ut en lång rad skivor och framfört sina älskade sånger och melodier i såväl svenska konserthus, kyrkor och bygdegårdar som på internationella scener. Åsa Jinder har också sommarpratat i P1, spelat solo på Nobelfesten och vunnit Eurovision Song Contest. Hennes musikaliska och trollbindande närvaro på scenen är genuin, hennes briljanta mellansnack och osvikliga kontakt med publiken unik.

Himmel i advent

På denna konsert, som hon kallar Himmel i advent, blandar hon friskt mellan klassiska och moderna julsånger och sina egna mest populära låtar – allt framfört med hennes lika virtuosa spel på nyckelharpa som omedelbara och oemotståndligt självklara sångröst. Räkna med att bli berörd och att julstämningen infinner sig vid första ton!

Medverkande

  • Åsa Jinder – sång och nyckelharpa
  • Maria Johansson – piano

Pressröster

Hennes stora konstnärskap är odiskutabelt. Både som artist, låtskrivare och författare. – ÖP

Åsa Jinder är riksspelkvinna med stort R, prisbelönad en masse och mästare på nyckelharpa. Faktum är dessutom att karriären går ganska exakt fyra decennier tillbaka i tiden. Att hävda att hon är en institution i svenskt musikliv är således ett understatement. – Skånska Dagbladet

Arrangör: Upplands Väsby kommun

Information
Arrangör: Upplands Väsby kommun
Tid: 4 december kl. 15.00 - 16.00
Kontaktuppgifter: Upplands Väsby kommun messingen@upplandsvasby.se Messingens reception, 08-590 973 00
Biljettinformation: 250 kronor. Boka biljett online eller i Messingens reception, 08-590 973 00. Endast kortköp. Länk till mer biljettinformation