Kultur i Sigma: Akropanik – cirkusföreställning från 3 år

Två cirkusartister med roliga hattar gör grimaser. Röd ram runt bilden och en vit logotyp med texten: Cirkusmania

Foto: Hubert Sosnowski

En visuell och originell smällkaramell av akrobatik, dans och fysisk komedi där två färgstarka figurer förbereder en cirkusshow men ständigt blir avbrutna. En del av cirkusfestivalen CirkusMania.

  • Fri entré. Ingen förbokning av biljetter
  • Begränsat antal platser. Vaccinationsbevis krävs ej enligt nuvarande rekommendationer
  • Längd: cirka 35 minuter
  • Rekommenderad ålder: 3–8 år och familj
  • Språk: inget tal

Om föreställningen

Snart är det dags för cirkusshow och två färgstarka figurer förbereder sitt framträdande. Men tyvärr blir de ständigt avbrutna. Lunch måste ätas, det behöver städas, missförstånd uppstår, någon blir på bushumör, en annan blir trött och stundtals är förvirringen total: Vad skulle de egentligen göra? Men till slut är det dags. Dags att göra entré!

Akropanik är en visuell och originell smällkaramell av akrobatik, dans och fysisk komedi för barn och vuxna. Många kommer att känna igen sig i de charmigt förvirrade figurerna, deras konflikter och kompromisser.

Föreställningen innehåller publikinteraktion och efteråt får barnen vara med och dansa loss. Eftersom föreställningen är utan tal kan den enkelt förstås av alla.

Om Cirkus Trattofon

Cirkus Trattofon vill med akrobatik, clown och tecknade mustascher skapa en känsla av tecknad film eller stumfilm. Med estetik inspirerad av en antikbutik bjuder de på fartfylld barnvarieté i sann gatuteater-anda.

Medverkande

  • Marija Meded
  • Jerry Lasota
  • Regi: Nalle Laanela

CirkusMania

Gör dig redo för galet mycket cirkus! Den 11–20 februari pågår CirkusMania, Stockholms årliga cirkusfestivalen som visar allt vad cirkus kan vara idag. Akrobatik, livemusik, minnesmästare, clowner, jonglering, barnvänliga volter, magi, tyngdlagstrots, cirkuspoesi – här finns sannolikt något för alla!

Under de 10 festivaldagarna visas 28 föreställningar, 3 filmer och 1 fotoutställning på 28 scener runtom i hela Stockholmsregionen.

Vi är glada att vara en del av festivalen och kommer att presentera föreställningarna Akropanik med Cirkus Trattofon och Tidsfördriv med Kompani Kläng.

Läs mer om hela programmet och hur du bokar biljetter på CirkusManias webbplats. Länk till annan webbplats.

Föreställningarna arrangeras av Upplands Väsby kommun med stöd av Region Stockholm Dans Cirkus.

Fredagen den 18 februari klockan 18.00 - 18.45 Sigma centrum, Hammarbyvägen 16, Upplands Väsby
Gratis