• Startsida
  • / Pris för satsning på skolledare

Pris för satsning på skolledare

Idag får Upplands Väsby kommun en utmärkelse av Sveriges Skolledarförbund för sin satsning på skolledare i de kommunala skolorna.

Utmärkelsen årets bästa kommun när det gäller skolledares löneutveckling fick Upplands Väsby kommun idag. Skolledarförbundets förbundsordförande Matz Nilsson var på plats i Messingen för att dela ut priset.

– Vi är förstås stolta över att ta emot priset. Vår satsning på skolledares löneutveckling är en insats bland flera där vi varje dag arbetar för att förbättra Väsbys skolor, säger Synnöve Fridén, verksamhetschef för kommunala skolor och förskolor.

Det senaste året har visat på en rad förbättringar i Väsbys skolor. I den senaste undersökningen från Sveriges Kommuner och Landsting klättrade Väsbys skolor hela 148 platser i rankingen över Sveriges kommuner. Undersökningar från Skolverket och Lärarförbundet under 2016 visade även på förbättrade skoresultat för årskurs 6 och 9, samt ett ökande antal elever med högskolebehörighet.

Ebba Wannegård (till vänster) f.d. rektor på Breddenskolan tillsammans med Synnöve Fridén (till höger), verksamhetschef för kommunala skolor och förskolor.

Senast uppdaterad: 22 oktober 2017