• Startsida
  • / Miljötema på årets Ung i Väsby

Miljötema på årets Ung i Väsby

I onsdags hölls demokratiforumet Ung i Väsby för fjortonde året i rad. Här fick ungdomar i klass 6 till 9 bland annat gå på speed-dejting och demokratiworkshops som ett sätt påverka sin hemkommun.

Tema för årets Ung i Väsby var miljö och hållbarhet. Totalt deltog omkring 140 ungdomar. Med på formumet var även politiker och kommunens tjänstemän för att svara på frågor och mingla med ungdomarna.

Syftet med Ung i Väsby är att ungdomarna uppmuntras till att påverka kommunens miljöarbete och andra frågor i kommunen. Under Ung i Väsby diskuterades särskilt konsumtion och mat, avfall och återvinning, natur och samhällsplanering och trafik.

En grupp med de mest kreativa och användbara förslagen från Ung i Väsby kommer under våren att få åka på ett miljöinspirerat studiebesök tillsammans med kommunens tjänstemän. Vinnaren beslutas efter en genomgång av alla förslag från forumet.

Mellan den 27 februari och 20 mars kommer alla de förslag som arbetades fram under forumet att presenteras i en utställning i kommunens reception. Den 8 februari hölls även ett mindre Ung i Väsby för ungdomar i grundsärskolan och även förslagen från detta forum kommer att presenteras.

Idévägg där alla kunda lämna förslag på förbättringar som kan göras Väsby kommun.

Många ungdomar samlades för att delta på årets Ung i Väsby.

Senast uppdaterad: 22 oktober 2017