• Startsida
  • / Nu är det dags att anmäla sig till årets Vi Håller Rent!

Nu är det dags att anmäla sig till årets Vi Håller Rent!

Förra året plockade nästan 800 000 hjältar skräp under Vi Håller Rent-kampanjen. Nu är det dags igen! Tillsammans bidrar vi till ett renare Sverige och ett renare hav.

Under Vi Håller Rent-kampanjen kan alla göra skillnad och vara med i ett positivt förändringsarbete. Att plocka skräp handlar om mer än att städa - det gör att du ser skräpet med nya ögon. Vi tror att alla som deltar i skräpplockaraktiviteter blir mindre benägna att skräpa ner i framtiden.

Alla kan vara med, oavsett hur gammal du är eller var du bor. Konceptet är enkelt – det handlar om att plocka upp skräpet från en plats du tycker om. Ta med alla kaffemuggar du hittar på väg till jobbet, gå ut med hela orienteringsklubben på skräpjakt i skogen eller ordna skräpplockning och knytis med alla barn och deras föräldrar på förskolan. Du väljer själv när, var och hur du genomför skräpplockningen, men om du vill ha sopsäckar och annat material via kommunen är det bra att anmäla sig i förväg på http://www.hsr.se/vi-haller-rent/anmal-dig-harlänk till annan webbplats.

Genom att plocka skräp ser du inte bara skräpet på ett nytt sätt, du visar också för andra att skräp inte hör hemma någon annanstans än i papperskorgen. För i slutändan är det ditt och mitt skräp, och det försvinner inte av sig själv. Från 15 februari är anmälningen öppen till Vi Håller Rent! Anmäl er på www.hsr.se/vihallerrentlänk till annan webbplats. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent-skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och skräpspel. I Upplands Väsby kommer vår Gata/park-enhet distribuera materialet under vecka 16 till de verksamheter och föreningar som anmält sig. Det är viktigt att ni anmäler i förväg. Vi kommer tyvärr inte kunna dela ut något extra material då vi endast får material till de anmälda verksamheterna

Det skräp ni har plockat sorterar ni och slänger främst i era egna soptunnor. Samlar ni stora mängder eller om ni stöter på farligt avfall som exempelvis vitvaror, bilbatterier eller bildäck kontaktar ni Rickard Widblom på 08 590 970 95 så kommer kommunens gata/park-enhet och tar hand om det. Det är också honom ni kontaktar om ni har några frågor om Vi Håller Rent i Upplands Väsby.

Var med du också! Nu kör vi.

Senast uppdaterad: 22 oktober 2017