• Startsida
  • / Tredje året i rad för samverkanskonferens mot våld i nära relationer

Tredje året i rad för samverkanskonferens mot våld i nära relationer

Under torsdagen hölls en unik konferens i Mor Johannes kyrka i Valsta. Det var Sigtuna kommun som, tillsammans med Polisen och kommunerna i Upplands Väsby, Sollentuna, Järfälla och Upplands bro, för tredje året i rad arrangerade en konferens för att öka samverkan i arbetet mot våld i nära relationer.

– Det här är en helt unik konferens, för den har så många parter och är på så praktisk, hands-on nivå. Här kan flera olika aktörer samverka kring frågan och verkligen arbeta med den tillsammans. Det finns ingenting liknande någon annanstans i Sverige, sade Erika Gyllenswärd, gruppchef för brottsoffersamordning för Polisen i norrort och en av arrangörerna till konferensen.

Tidigare år har temat för konferensen varit de våldsutsatta kvinnor och barnen i relationer med familjevåld. I år handlade den om våldsutövaren, vilken nästan uteslutande är män. Här lyftes bl.a. frågor kring vilken betydelse våldsutövare har för barnen i de utsatta familjerna och hur man kan möjliggöra för honom att ta ansvar för sina handlingar och skapa nya beteenden. Talarna kom bland annat från Frivården, Domstolen, Operation Kvinnofrid och en kvinnojour i Salten, Norge.

Bland deltagarna i konferensen fanns bland annat personer från skolan, polis, kriminalvård, socialtjänsten, landstingen, kyrkan och civilsamhället.

Läs hela nyheten på sigtuna.selänk till annan webbplats

Senast uppdaterad: 24 oktober 2017