• Startsida
  • / Kampanj: Vi är cyklist! När blir du?

Kampanj: Vi är cyklist! När blir du?

Cykeln är ett färdmedel med många fördelar. Det finns ekonomiska, miljömässiga och tidsbesparande vinster med att välja cykeln i vardagen. Därför har Upplands Väsby gått samman med 21 andra kommuner i en gemensam cykelkampanj.

Kampanjen genomförs under vecka 36-39 och sammanfaller med den europeiska Trafikantveckan. Ett mål med kampanjen är att öka cyklingen i hela länet och att fler ska cykla, inte minst när det kommer till kortare sträckor än fem kilometer där många i dag av vana tar bilen.

Tävla om en elcykel

Ta en bild när du cyklar och lägg ut den på instagram eller facebook med hashtagen #viarcyklist. Din profil på instagram måste vara offentlig och bilden på facebook måste göras offentlig. Bilden kommer att synas i bildflödet på viärcyklist.se. Den mest kreativa bilden vinner en elcykel!

Besök www.viärcyklist.selänk till annan webbplats för mer information om kampanjen, aktiviteter och bra att veta om cykling.

Och glöm inte hjälmen!

Bakom viärcyklist.se står ResSmart, en plattform för erfarenhetsutbyte, kunskapshöjning och samarbete kring arbetet med hållbara resor i Stockholms län. ResSmart består av 22 kommuner i Stockholms län samt SLL (Trafikförvaltningen) och regionala cykelkansliet.

Senast uppdaterad: 23 oktober 2017