• Startsida
  • / Aurora påverkar Väsby mycket lite

Aurora påverkar Väsby mycket lite

Vecka 37-39 genomför Försvarsmakten en stor militärövning som har namnet Aurora 17. 19.000 personer deltar i övningen, men Upplands Väsby påverkas i mycket liten utsträckning.

Under tre veckor i september genomförs militärövningen Aurora 17. Det är den första och största övningen i sitt slag på mer än 20 år. Samtliga stridskrafter och fler än 19 000 män och kvinnor, varav en fjärdedel från Hemvärnet, kommer att delta. Dessutom deltar ett flertal myndigheter och andra länder i Aurora 17.

Ett stort antal militära fordon kommer att röra sig i Uppsala-Arlandaområdet, genom Stockholms stad och i Södertäljeområdet, Planerade datum för det är torsdag den 21 september samt fredag den 22 september.

För information om eventuell trafikpåverkan hänvisar vi till SR Stockholmlänk till annan webbplats och Trafik Stockholms webblänk till annan webbplats.

Övningen kommer att genomföras i luften, på marken och till sjöss. Förband i hela Sverige kommer att beröras men de största övningsområdena kommer att vara i Mälardalen och Stockholm, på och runt Gotland samt i Göteborg. För att stärka det nationella försvaret och öva förmågan att möta ett angrepp mot Sverige kommer deltagande förband att ta sig fram och öva i områden som ligger utanför Försvarsmaktens egna övnings- och skjutfält. I dessa områden kommer markägare och boende att särskilt informeras.

Vill du läsa mer om Aurora 17 kan du göra det på Försvarsmaktens webbplatslänk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 18 oktober 2017