• Startsida
  • / Cykelutflykter i Upplands Väsby

Cykelutflykter i Upplands Väsby

En gång cyklist – alltid cyklist. Det är ledorden i cykelkampanjen Vi är cyklistlänk till annan webbplats som Upplands Väsby kommun deltar i för att lyfta fördelarna med att cykla. Upplands Väsby kommun har tagit fram en cykelkarta som visar cykelvägar, men även ger förslag på ett par olika utflyktsmål.

Kartan kan användas digitaltlänk till annan webbplats eller så kan du hämta ett eget exemplar hos Väsby Direkt, i kommunhusets reception i Väsby centrum (Dragonvägen 86länk till annan webbplats).

På cykel Mathias Bohman, kommunstyrelsens ordförande, och Hillevi Engström, kommundirektör.

Cykelutflykter i Upplands Väsby

  • Gamla Apoteket

Gör ett besök i Gamla Apoteket under cykelturen och ta reda på hur uttrycket ”Kyss inte mig, kyss Carlsson!” kom till. Här finns i dag Picchus café med konstutställningar, krukmakeri och försäljning av konsthantverk.

  • Barockparken och Åfare

Genom att cykla norrut längs Väsbyån kommer du till Barockparken i området Stora Wäsby, en park som anlades efter franskt mönster av 1600-talets stora arkitekter. I parken vid Väsbyån ligger Åfare, ett rekonstruerat vikingaskepp som är uppställt på två pelare. Höjden på pelarna markerar det dåtida vattenståndet.

  • Tre sevärda kyrkor

De tre medeltida kyrkorna Ed, Fresta och Hammarby attraherar många besökare. Hammarby kyrka är från 1200-talet och den enda kyrkan i Stockholms län som inte har fönster mot norr.

  • Trampa ett stycke på Sverigeleden

Sverigeleden är en 262 mil lång cykelled mellan Helsingborg och Karesuando. I kommunen går leden bland annat längs sjön Norrviken via Stora vägen och Bollstanäs.

  • Njut av flora och fauna vid Fysingen

Norr om Löwenströmska sjukhuset längs sjön Fysingens västra strand ligger ett omväxlande naturområde, perfekt för cykelturer (och promenader).

  • Birgittavandringen

Låt inte namnet lura dig. Denna cirka nio kilometer långa vandringsled är cykelvänlig.

Senast uppdaterad: 21 oktober 2017