• Startsida
  • / Kinesiskt näringsliv besökte Väsby

Kinesiskt näringsliv besökte Väsby

En kinesisk delegation besökte Upplands Väsby i fredags för att sondera ett samarbete kring näringsliv mellan Upplands Väsby och kinesiska staden Weifang. Representanter från Upplands Väsby kommun och det lokala näringslivet mötte delegationen tillsammans med Väsby Promotion.

I fredags besöktes Upplands Väsby av en delegation från staden Weifang i Kina. Det var representanter från staden, bl a borgmästaren Li Kuanduan, och från näringslivet som ingick i delegationen och de möttes av kommunstyrelsens ordförande i Upplands Väsby, Mathias Bohman, och såväl kommunrepresentanter som näringslivsrepresentanter och personal från Väsby Promotion.

Syftet med mötet var en första kontakt för att se om det finns möjlighet till ett vänortsförhållande som skulle kunna vara till gagn för kinesiska företagsetableringar i Väsby och för Väsbys näringsliv att hitta vägar till den kinesiska marknaden.

Det hölls presentationer av näringsverksamhet från den kinesiska delegationen och från Väsbyföretag som Xpaneco, FFT Group, Öhlins och Pahléns. Väsby Promotions verksamhetschef Camilla König-Ekegren berättade om samarbetet mellan näringsliv och kommun.

Senast uppdaterad: 20 oktober 2017