• Startsida
  • / Förskoleplats - aktuell information (#9, 2017)

Förskoleplats - aktuell information (#9, 2017)

Placering av förskolebarn för december pågår. Inflyttning till den nya förskolan i Ekebo, Skogsbrynet, påbörjas 16 november. I Väsby går det att söka barnomsorg på obekväm arbetstid och till familjedaghem, ansökan sker via kommunens webb. Kommunen har nu en ny webb, anpassad för mobil och läsplatta/Ipad.

Placering av förskolebarn
Placering av förskolebarn inom barnomsorgen löper på och placering för de som önskar plats i december pågår. Fokus ligger på att möta förstahandsvalet, därefter enligt närhetsprincipen.

Vid behovsförändring av förskoleplats
Har du några förändringar i behovet av förskoleplats kom ihåg att ändra din ansökan. Observera att en behovsändring endast kan ske innan du har fått en placering. Vid frågor du välkommen att kontakta Väsby Direkt, svarsgruppen barnomsorg och utbildning, 08-590 970 00, vasbydirekt@upplandsvasby.se

Inflyttning till nya förskolan i Ekebo – Skogsbrynet
Inflyttning till de nya förskolelokalerna i Ekebo planeras ske från och med torsdag 16 november. Förskolan döps till Skogsbrynet och personalen från Ekebo förskola följer med barnen till de nya lokalerna.

Renovering av Ekebo förskola
När barnen flyttar över till de nya lokalerna startar renovering av Ekebo förskola. Renoveringen beräknas bli klar mars 2018.

Barnomsorg på obekväm arbetstid
Norlandia Förskolor har startat barnomsorg på obekväm arbetstid. Det innebär barnomsorg under kvällar, nätter och helger. Verksamheten bedrivs i förskolan Folkparkenlänk till annan webbplats, centralt placerad i Upplands Väsby, och riktar sig till barn från ett till tolv år.

Ansökan för barnomsorg på obekväm arbetstid finns tillgänglig på kommunens webbsida, ansök, hantera och säga upp plats.länk till annan webbplats

De kriterier som ligger till grund för rätten till barnomsorg på obekväm arbetstid finns tillgänglig via kommunens webbsida.länk till annan webbplats

Nytt familjedaghem har öppnat
Lill-knoten, ett nytt familjedaghem/pedagogisk barnomsorg, har öppnat.

Information om alla familjedaghem/pedagogisk barnomsorg finns tillgängliga på kommunens webb.länk till annan webbplats

Ansökan sker via kommunens webb, ansök, hantera och säg upp plats.länk till annan webbplats

Kommunen har ny webb
Webben utgår från dig som besökare och vad du vill göra när
de besöker webbplatsen. Med en enkel struktur ska du hitta det du söker både
snabbt och enkelt.

Upplandsvasby.se kommer att fortsätta att utvecklas med bättre funktioner och
fler e-tjänster.

Vi tar tacksamt emot dina synpunkter och förbättringsförslag via e-post, webbmaster@upplandsvasby.se

Senast uppdaterad: 15 november 2017