• Startsida
  • / Sophie Landwehr Sydow på Väsby Makerspace  

Sophie Landwehr Sydow på Väsby Makerspace

 

Måndagen den 13 november hade Väsby Makerspace öppet hus för lärare och skolledare från hela Storstockholmsområdet. På plats fanns Sophie Landwehr Sydow, doktorand inom Medieteknik på Södertörns högskola, som föreläste om makerrörelsen.

Sophie Landwehr Sydow

Sophie Landwehr Sydow, doktorand Södertörns högskola

Under Sophies föreläsning fick besökarna ta del av en introduktion till makerrörelsen, varför den är intressant i skolans värld och vilken betydelse rörelsen har för samhället. Sophie tog även upp fascinationen för verktyg och material och hur digitalisering är en utmaning.

Engagerade och djupa diskussioner

Efter föreläsningen fanns det tid för frågor och reflektioner. Ett hett ämne var frågan om hur tekniken kommer att påverka människor framöver, både inom som utanför skolans värld.

Två som var där och deltog var Sandra Wissting, verksamhetsutvecklare på Atea, och Tony McCarrick, IT-strateg på utbildningsförvaltningen i Botkyrka kommun.

Vad tar ni med er från Sophies föreläsning?

 - Jag tar främst med mig det avslutande samtalet med diskussionen om skolutveckling, säger Sandra. Man inser att man sällan pratar om hur tekniken kommer att påverka den. Vi behöver prata mer om det här och på en högre nivå.

- Jag håller med, säger Tony. Vi behöver höja nivån på frågorna vi pratar om. Som till exempel frågan om hur övervakad man vill bli. Om inte vi själva tar ett beslut så gör någon annan det.

Senast uppdaterad: 16 november 2017