• Startsida
  • / Väsbyföretag utsett till Årets Hästföretagare

Väsbyföretag utsett till Årets Hästföretagare

Järva Trädvårdscenter, som kommunen använder för skogs- park- och naturskötsel, har utsetts till Årets Hästföretagare. ”Företaget är ett utmärkt exempel på när traditionell hållbarhet på ett innovativt sätt appliceras i en otraditionell miljö”, lyder delar av motiveringen.

Det är LRF Häst och Hästnäringens Nationella Stiftelse som står bakom priset som delas ut för första gången i år. Annelie Sjödin, grundare av Järva Trädvårdscenter kommer att ta emot priset i Göteborg vid Hästföretagarforum 2018 i samband med Gothenburg Horse Show.

- Vi är väldigt stolta och hedrade över att få ett så fint pris. Det är inte bara vi som är vinnare, utan vi känner att den här bekräftelsen även kan hjälpa andra entreprenörer ute i landet, som kämpar minst lika mycket som vi gör, säger Annelie.

För fjärde året i rad arbetar de med Upplands Väsby kommun. De arbetar mest med slåtter, men också fällning av träd, rensning i Barockparken och utkörning med häst till Eddaparken.

- Vi har en väldigt bra relation till Väsby, och är stolta över att få jobba i vår hemkommun, säger Annelie.

Hästarna är enormt starka och effektiva djur som på ett skonsamt sätt bidrar till en bättre och hållbarare miljö. Annelie och hennes medarbetares arbete bidrar också till att bevara kulturhistoria genom att de använder hästar av svensk lantras.

I samband med prisutdelningen på Hästföretagarforumet kommer Annelie hålla ett seminarium om sin företagsresa. Hon ser det som en stor ära att få motta priset och hoppas att hennes berättelse om hur de byggt upp företaget kan inspirera andra.

- "Vi ser gärna att entreprenörer och kommuner börjar samarbeta mer, skapar längre och mer hållbara avtal så vi entreprenörer kan känna oss trygga. Priset betyder mycket för hela branschen som jobbar med hästentreprenad, inte bara för oss", avslutar Annelie.

Motiveringen lyder i sin helhet:

- "Gedigen hästkunskap, helhjärtat engagemang och nytänkande entreprenörskap kännetecknar Årets Hästföretagare som på kort tid utvecklat nya tjänster i samverkan med kunder och med gott resultat. Företaget är ett utmärkt exempel på när traditionell hållbarhet på ett innovativt sätt appliceras i en otraditionell miljö. Verksamheten förverkligar en affärsidé som innebär att erbjuda landsbygdsnära entreprenörstjänster med naturvård i fokus i tätortsmiljöer”.

Artikeln "Ett riktigt hästjobb" om Annelie och hästarnas arbete på Hej Väsbys webbplatslänk till annan webbplats

Information om Järva Trädvårdscenter på deras webbplatslänk till annan webbplats

Senast uppdaterad: 17 maj 2018