• Startsida
  • / Fler elever i årskurs 9 uppnår godkänt i alla ämnen

Fler elever i årskurs 9 uppnår godkänt i alla ämnen

För femte året i rad höjs slutresultatet för elever i årskurs 9. Det visar Skolverkets nationella statistik för 2017/2018. I år sker en ökning med 4 meritpoäng jämfört med förra året.

Bild Mostphotos

Skolverket har sammanställt slutbetygen för årskurs 9 från läsåret 2017/2018 och redovisningen visar att de kommunala och fristående skolorna i Upplands Väsby har ett meritvärde på totalt 236,5. Meritvärdet, som är en sammanräkning av de 17 bästa betygen i elevens slutbetyg, visar att Upplands Väsby ökar med 4 meritpoäng jämfört med förra årets värde på 232,5.

Upplands Väsbys meritpoäng är lägre än länssnittet på 246,5 poäng men högre än rikssnittet på 228,7. Den totala andelen behöriga till gymnasieskolans yrkesprogram har ökat med drygt sex procentenheter till 86 procent.

Resultatet visar att elevernas engagemang och slit i skolan nu bär frukt. Tillsammans med det dagliga arbete som all skolpersonal genomför bidrar detta till en kunskapsutveckling för varje elev. Att fler nu uppnår målen i samtliga ämnen ökar möjligheterna för Väsbys elever att göra sina framtidsval och det ska de vara riktigt stolta över, säger Astrid Täfvander, chef för utbildningskontoret.

Senast uppdaterad: 12 oktober 2018