• Startsida
  • / Publiksuccé för sponsrad hockeymatch

Publiksuccé för sponsrad hockeymatch

Väsby IK Hockey:s hemmamatch som sponsrades av Upplands Väsby kommun blev en succé. 1 852 personer såg matchen. Det innebär att kommunen bistår föreningen med 200 000 kronor.

Foto: Mostphotos

Summan ska ses som en kompensation för de intäktsförluster föreningen gjorde på grund av förseningarna med den nya isplattan i Vilundaparken i höstas. Upplands Väsby kommun har efter samtal med Väsby IK Hockey lovat att sponsra en hemmamatch, antingen med 200 kronor per besökare eller med maximalt 200 000 kronor.

Jätteroligt att det blev en publikfest för att heja fram Väsby IK till seger. Extra roligt att de också vann sina båda matcher den helgen, säger Johanna Dermer som är kommunens enhetschef för idrott och fritid.

Väsby IK drabbades i höstas ekonomiskt av den försenade byggnationen av nya isplattan i Vilundaparken. Föreningen har hänvisat till intäktsbortfall i form av biljettintäkter, cafeteriaförsäljning och sponsorintäkter. Föreningen drog även på sig merkostnader då man tvingades hyra andra lokaler i andra kommuner. Den merkostnaden fick föreningen kompensation för direkt av kommunen.

Kommunen har dessutom erbjudit Väsby IK Hockey möjlighet att hyra ishallen under vår och sommar 2019, då ishallen normalt är stängd. Kommunen subventionerar då personalkostnaden under denna period, samt ger föreningen möjlighet att hyra ut ishallen till andra intressenter.

Även konståkningen har fått kompensation för merkostnader på grund av träningar i annan hall.

Senast uppdaterad: 17 januari 2019