• Startsida
  • / VNG startar elitutbildning för triathlon

VNG startar elitutbildning för triathlon

Väsby Nya Gymnasium startar en nationell elitutbildning för triathlon. Utbildningen stärker VNG:s profil som ett framtida elitidrottsgymnasium.

Foto: Mostphotos

I veckan blev det klart att VNG får grönt ljus från Svenska Triathlonförbundet att starta en elitutbildning med möjlighet att ta emot elever från andra delar av landet. Triathlon erbjuds i dag även i Falun, Motala, Malmö och Umeå.

Träningsdelar som löpning och cykling kommer att ske i nära samarbete med lokala klubben Väsby SS Triathlon, men skolan ser också samordningsvinster att hämta ur den redan befintliga simutbildningen och samarbetet med Väsby Simsällskap.

Det är bara att gratulera Väsbys ungdomar, menar Jesper Stahre, förstelärare och den som arbetat fram den senaste i raden av idrottsutbildningar.

Utbildningen stärker vår vision om Väsby Nya Gymnasium som ett framtida elitidrottsgymnasium. Att få ytterligare en elitutbildning är en fjäder i hatten och en kvalitetsstämpel för oss.

Utgångspunkten är att läsåret 2020/21 starta en triathloninriktning för sex elever. På sikt blir det alltså 18 elever i de tre årskurserna. Förutom ett antal idrottstimmar kan eleven som vanligt välja inriktning mot till exempel ekonomi, samhälle och natur.

Den nya inriktningen är ytterligare ett steg i den positiva riktning som vårt gymnasium går mot, en fantastisk möjlighet för både våra ungdomar och vår kommun. Tillsammans jobbar vi för ett ännu bättre Väsby, med kunskap och idrott i fokus, säger utbildningsnämndens ordförande Joanna Masoura (M).

VNG har sedan tidigare en elitinriktad simutbildning. Framöver startas följande utbildningar:

Fotboll med lokalt intag (Läsår 2019/2020)

Innebandy med lokalt intag (Läsår 2019/2020)

Ishockey med lokalt intag (Läsår 2020/2021)

Triathlon med nationell elitinriktning (Läsår 2020/2021)

Senast uppdaterad: 13 februari 2019