• Startsida
  • / Nytt program med höstens kultur på Messingen

Nytt program med höstens kultur på Messingen

Nu presenterar vi höstens program med kultur och evenemang på Messingen. Scenhösten bjuder på svenska låtskatter, opera, magi och mycket annat.

En låda med programblad.

Leverans från tryckeriet med höstens programblad. Omslagsbild: Elisabeth Ohlson Wallin

Scenrummet i Messingen är Upplands Väsby kommuns mötesplats för musik, scenkonst och evenemang. Här kan du uppleva kultur av högsta kvalitet på nära håll! Som vanligt finns många olika föreställningar och evenemang att välja på i höstens programblad.

Svenska låtskatter

I den svenska musikhistorien finns många låtskatter att ösa ur, och i höst har vi glädjen att presentera några av dem på vår scen. Jazzlegendaren Svante Thuresson gör en hyllningsföreställning till textförfattaren, poeten och människan Beppe Wolgers i Svante möter Beppe Wolgers, som är ett gästspel från Riksteatern. Sedan är det ABBA-Fridas tur att tolkas i lunchföreställningen En frid(a) för själen. Den beskrivs som en livsresa till tonerna av Anni-Frid Lyngstads låtar och framförs av skådespelaren Anna Bromee. Vi kan också erbjuda en urpremiär av musikföreställningen Alice! – en annorlunda konsertupplevelse baserad på musik av Alice Tegnér (1864-1943). Hon är mest känd för sina älskade barnvisor, men skrev också konstmusik för en vuxen publik. Fyra musiker och en illustratör skapar här en drömsk värld där hela familjen kan kliva in.

Opera och klassiska tongångar

I höst låter vi den klassiska musiken ta lite extra plats i scenrummet. Familjeföreställningen Sångfågeln med Operabyrån är ett färgsprakande renässansspel med dans, klassisk musik och röstakrobatik – och fantastiska kostymer! Den uppmärksammade Väsbysopranen Elin Skorup gästar oss också med ett program som hon kallar Mozart, Händel och nordisk melankoli. Kommunen gör dessutom ett samarbete med föreningen Piano Visions som bjuder in till två gratiskonserter med pianomusiklänk till annan webbplats av bästa märke. Och så får vi finbesök av Blåsarsymfonikerna som ordnar Blåsarfest tillsammans med elever och lärare från Upplands Väsby kulturskola.

Magi för alla åldrar

Succéduon Brynolf & Ljung har gjort flera bejublade framträdanden i Messingen med sin förbluffande "street magic". I oktober kommer de tillbaka för en generalrepetition av senaste föreställningen Cirkeln, som är fylld av osannolika sammanträffanden. Vi möter också Tobbe Trollkarl som använder sina tricks till att uppmana till återvinning och återanvändning i miljöshowen Återvinn eller försvinn! Galet underhållande och pedagogiskt trolleri för blivande miljöhjältar.

Ännu fler evenemang hittar du i programbladet. Hämta ditt exemplar i Messingen eller hos Väsby direkt i kommunhusets entré. Mer information om alla evenemang och hur du bokar dina biljetter finns också på upplandsvasby.se/messingen.

Senast uppdaterad: 4 november 2019