• Startsida
  • / En kväll på mobila återvinningscentralen

En kväll på mobila återvinningscentralen

Varannan vecka kommer den mobila återvinningscentralen till centrala platser i Väsby. För två veckor sedan parkerade den på Hammarbyvägen i Sigma och vi träffade Väsbybor som kom dit för att slänga och återvinna.

Nadeem och Salman återvinner på mobila återvinningscentralen i Upplands Väsby.

Salman Afzal och Nadeem Ahmad besökte den mobila återvinningscentralen i Sigma.

Nadeem Ahmad har bott i Väsby i 38 år och besöker den mobila återvinningscentralen då och då. Som pensionär har han en del saker att slänga och uppskattar att den mobila återvinningscentralen kommer till Sigma i närheten av där han bor. Då kan han bara bära ut möbler och annat från lägenheten och låta dem tas om hand med hjälp av personalen på plats.

Det uppskattar jag mycket, att de kommer och vi bara hämtar inifrån lägenheten och de tar hand om det. Mycket bra.

Barbro Lönnqvist bor granne med Nadeem i ett av flerbostadshusen i Sigma. Hon brukar också besöka den mobila återvinningscentralen när den kommer dit. Även fast hon har bil så uppskattar hon att slippa lasta in i bilen och åka iväg till återvinningscentralen i Smedby. Det är nära och bra för henne, menar hon.

På en månad hinner jag gå igenom lite att kasta. Idag ska jag kasta en gammal dator, lite böcker och lite miljöfarligt avfall.

Den mobila återvinningscentralen består av två delar: farligt avfall-bilen och en återvinningscentral. Till återvinningscentralen får du som privatperson lämna avfall gratis. På den mobila återvinningscentralen får du lämna i princip allt som du kan lämna på en vanlig återvinningscentral. Det enda den inte tar emot är vitvaror, bildäck, byggavfall eller stora mängder tryckimpregnerat trä.

Nedan kan du lära känna både Nadeem och Barbro lite bättre i två filmer från kvällens besök på den mobila återvinningscentralen.

Kommande platser och datum för den mobila återvinningscentralen

Senast uppdaterad: 9 september 2019